Borlänges stadskärna förändras

Inom kort öppnar den italienska restaurangen Basta! vid Sveatorget i Borlänge.
Foto: Ann-Louise Ebberstein
BORLÄNGE. Från att ha varit en köpstad med handel av olika slag har Borlänge centrum förändrats. Tomma affärslokaler har gett plats för caféer och restauranger – mötesplatser har skapats.

Sveatorget har blivit ett restaurangtorg. Senaste tillskottet är Basta! som beskrivs som “urban Italian” och blir ett välkommet inslag för alla pastaälskare.

Runt Sveatorget samsas nu ett brett utbud med allt från kalla fiskar till heta hamburgare.
– Fastighetsägarna jobbar hårt för att fylla de tomma lokalerna i centrum. Intresset för Borlänge är stort och vi har fler företag som vill etablera sig här, säger Angelica Ekholm, näringslivschef på kommunen.

Hon poängterar att det som händer i Borlänge inte är unikt utan ett mönster som finns över hela Sverige. Hon ser positivt på den förändring som pågår och pratar om de möjligheter som finns med ett stadsnära köpcentrum.

– Det gäller att tänka om och tänka nytt. Vi vet att vi står inför en hel del utmaningar och nu gäller det att vi tar nya grepp, krafttag, för att möta förändringarna, säger Angelica Ekholm.

Läs mer i Annonsbladet vecka 20 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

DALARNA. Länsstyrelsen och Byggdialog Dalarna samlade utvalda nyckelpersoner för att diskutera vad branschen måste göra för att bidra till ett klimatneutralt Dalarna. 
BORLÄNGE. En garagelänga på Betesgatan har under helgen utsatts för inbrott.
BORLÄNGE/LOS ANGELES. Musikartisten Kennedi från Borlänge uppträder med egen show i Los Angeles inför utsålda hus, men säger blygsamt att hon inte slagit igenom än.