ANNONS

Från vänster sittande Ying Stadigs, operatör, Marie Lindén och är Arbetsledare Säkerhetscentralen, Åsa Skrindsta är Enhetschef kommunskydd. Från vänster stående Emil Andersson, operatör, Lina Rosén, operatör, Fredrik Holm, verksamhetschef Trygghet och Hållbarhet.
Foto: Borlänge kommun

Borlänges nya säkerhetscentral är invigd

Borlänges nya säkerhetscentscentral ska stödja medarbetare i utsatta arbetssituationer, hantera larm och därmed spara miljoner kronor till kommunen varje år.

Efter flera års hårt arbete blev det dags att klippa bandet och inviga Borlänge kommunkoncerns nya säkerhetscentral.
– Det känns fantastiskt kul att vi äntligen är igång och vi har väntat så länge på det här, säger Marie Lindén arbetsledare BK Säkerhetscentral.

Från den 1 september kom BK Säkerhetscentral att skötas av fem operatörer, dygnet runt alla dagar i veckan och arbetsuppgifterna kommer vara många. Tidigare har till exempel alla inkomna larm och automatlarm gällande kommunens fastigheter som exempelvis skolor gått till SOS Alarm. Men från och med nu kommer allt som inte rör liv och hälsa istället kopplas till säkerhetscentralen.
– SOS hantering innebär stora kostnader för kommunen och ännu mer om väktare skickas ut till platsen. Ofta rör det sig också om falsklarm där exempelvis ett fönster stått öppet och en fladdrande gardin satt igång larmet. Vi tror att det här kommer spara mycket pengar, säger Marie Lindén.

Efter kontorstid kommer operatörerna på BK Säkerhetscentral också sköta störningsjour åt Tunabyggen och Borlänge Energi när det exempelvis uppstår strömavbrott eller fel i fastigheter. Dessutom kommer centralen ansvara för att uppdatera hemsidor och skicka ut så kallade lavinmeddelanden till radio och TV vid större störningar.
– Vi har länge sett ett behov av att ha ett mer samordnat säkerhetsarbete inom kommunkoncernen och från och med nu hoppas vi att det kommer bli både bättre och tryggare för våra verksamheter, medarbetare och Borlängebor, säger Jan Bohman (S) kommunstyrelsens ordförande.

Trots att väntan varit lång är nu alla system på plats, personalen utbildad och redo att köra igång.
– Vi är jätteladdade för att äntligen få dra igång på riktigt 24 timmar om dygnet, alla dagar i veckan, säger Marie Lindén.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS