Borlänge på väg mot allsvenskt kval

BORLÄNGE. Den som satsade en krona på att Borlänge Hockey skulle vinna Allettan kan få 25 tillbaka. Laget toppar tabellen då fem omgångar återstår. Närmast väntar två hemmamatcher i helgen.

Förhandstipsen kretsade helt kring hårdsatsande VIK Västerås och Piteå. En sportspelare erbjöds dubbla pengarna om något av dessa lag stod som segrare när Allettan summerades.
Tilltron till Borlänges ishockeykunskaper var synnerligen försiktig. Spelbolagens experterna ansåg att sex lag hade bättre förutsättningar att vinna och erbjöd 25 gånger insatsen.
Oavsett utgången i de fem matcher som återstår så är Borlänge HF Allettans stora utropstecken. De senaste insatserna ger fog för fortsatt optimism.

Onsdagskvällen bortamöte med serietvåan VIK Västerås slutade med en uddamålsförlust, 2-3. Närmast väntar femman Mariestad, lördag, och åttan Skövde, söndag, på hemmais.
– Jag håller tummarna för att vi kan fylla alla 1 500 platser i hallen. Vi behöver allt stöd vi kan få, säger Mats Johansson, vanligen kallad Horndal.
Två av förklaringarna till Borlänges framgång är Sebastian Bengtsson toppar poängligan på 20 poäng, 11 mål och 9 assist. En annan är målvakten Marcus Hellgren-Smed som toppar målvaktsligan med en räddningsprocent på 94,5.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SMEDJEBACKEN Efter en tung start med två raka förluster väntar på söndag ny kamp om tre poäng för SHC.
BORLÄNGE. Borlänge tog på onsdagskvällen en ny skalp. Det efter att ha besegrat Forshaga med två mål mot noll.
DALARNA. Den gångna helgen drog HockeyTvåan A i gång. Av dalalagen så gick Falun och Hedemora segrande ur sina premiärmatcher.