Borlänge på väg mot allsvenskt kval

BORLÄNGE. Den som satsade en krona på att Borlänge Hockey skulle vinna Allettan kan få 25 tillbaka. Laget toppar tabellen då fem omgångar återstår. Närmast väntar två hemmamatcher i helgen.

Förhandstipsen kretsade helt kring hårdsatsande VIK Västerås och Piteå. En sportspelare erbjöds dubbla pengarna om något av dessa lag stod som segrare när Allettan summerades.
Tilltron till Borlänges ishockeykunskaper var synnerligen försiktig. Spelbolagens experterna ansåg att sex lag hade bättre förutsättningar att vinna och erbjöd 25 gånger insatsen.
Oavsett utgången i de fem matcher som återstår så är Borlänge HF Allettans stora utropstecken. De senaste insatserna ger fog för fortsatt optimism.

Onsdagskvällen bortamöte med serietvåan VIK Västerås slutade med en uddamålsförlust, 2-3. Närmast väntar femman Mariestad, lördag, och åttan Skövde, söndag, på hemmais.
– Jag håller tummarna för att vi kan fylla alla 1 500 platser i hallen. Vi behöver allt stöd vi kan få, säger Mats Johansson, vanligen kallad Horndal.
Två av förklaringarna till Borlänges framgång är Sebastian Bengtsson toppar poängligan på 20 poäng, 11 mål och 9 assist. En annan är målvakten Marcus Hellgren-Smed som toppar målvaktsligan med en räddningsprocent på 94,5.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SÄTER. Tingsryd, Leksand och Västerås möts i Säters ishall i augusti. Detta eftersom Tingsryds AIF har valt att lägga sitt träningsläger till Säter och kommer att spela två träningsmatcher.
BORLÄNGE. Telefonen har gått varm hos Borlänge Hockey inför lördagens hemmamöte med VIK Västerås. Efterfrågan på biljetter är stor.
OSKARSHAMN. Hedemorasonen Adam Boqvist, 17 år, kan få göra debut i Tre Kronor ikväll, fredag.