ANNONS

Hoppet om allsvensk ishockey i Borlänge lever.
Foto: Thomaz Andersson

Borlänge nära allsvenskt kval

BORLÄNGE. Borlänge HF är snubblande nära att ta en plats i direktkvalet till Allsvenskan. En poäng i helgens två matcher kan räcka.

– Vi blir i alla fall sämst tvåa i serien, säger klubbchefen Mats Johansson i ett blekt försök att dölja sin optimism.
Då det är dags för nedsläpp i Kalix på lördag sätts punkt för ett tio dagar långt speluppehåll för Borlänge HF.
– Jag tror att vilan gjort oss gott. Förutom några förkylningar så är alla spelare redo för spel igen, säger Mats Johansson, vanligen kallad Horndal.

Senast lagen möttes så vann Kalix efter avgörande på straffar.
På söndag startar BHF återresan söderut med stopp för att möta Boden i Allettans epilog.
Därefter ska serien summeras. Den tidigare knivskarpa kampen mellan VIK Västerås och Borlänge fick nya förutsättningar då hårt favorittippade Västerås högst oväntat förlorade dubbelt i den senaste omgången.
– Västerås kan inte längre gå förbi oss. De har en match kvar att spela och 20 mål skiljer till vår fördel, säger Horndal.
Serietrean Piteå måste nu ses som huvudopponent om en plats i kvalet. Mariestad som har tre matcher kvar att spela har även de möjlighet att vinna Allettan.

Två Borlängespelare återfinns överst på topplistorna över spelarinsatserna så här långt. Sebastian Bengtsson toppar skytteligan efter att ha samlat 24 poäng, (13+11). Marcus Hellgren Smeds räddningsprocent 94,97 är seriens högsta.
Om Borlänge når kvalet ställs laget mot segraren i Allettan i söder. Kvalet avgörs i bästa av tre matcher.

Sportchefen Mats Johansson bedyrar att några drömmar om att hans lag nästa säsong ska gästa Borlänge för en allsvensk uppgörelse inte stört hans sömn.
– Jag har inte drömt om LIF-BHF i Borlänge, men kan inte förneka att jag tänkt tanken. Den känns rolig, men mer konstig än rolig…

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS