Borlänge Musikteater får ställa om

Borlänge Musikteaters ordförande Birgitta Andersson ser ingen annan rå än att ställa in den planerade verksamheten, med anledning av coronapandemin.
Foto: Veronica Rigtorp
Borlänge Musikteater, BMT, ställer inte in, de ställer om. Årets planerade verksamhet ställs in, och 40-årsjubileumet flyttas fram ett år.

– Att år 2020 få fira 40 år är ju genialiskt (20+20 = 40) men som sagt, nu satsar vi på 2021, säger Birgitta Andersson, ordförande i BMT.
I coronapandemins spår drabbas kulturen, liksom mycket annat i samhället.
”Grabbarna på bruket”, sommarfars på gammelgården, är bara en av alla föreställningar som BMT jobbar med under året. Nu har man bestämt sig för att ställa in med anledning av coronapandemin, då de har många i publiken och en majoritet är äldre. Vår- och höstproduktionerna är också inställda, ett måste i rådande situation.

– Vi kan ju varken öva eller satsa på föreställningar, säger Birgitta Andersson.
Och förtydligar:
– Vi kan ha kontroll på 50 personer med avstånd till varandra i salongen, men det är inte hållbart ekonomiskt. Tyvärr.
– 10 föreställningar med 50 betalande räcker inte ens till en bråkdel av det vi satsar.
Bara ensemblen är 20 personer plus 10 musiker, vilket är 30 personer.
– Alla oavsett event blir drabbade men vi måste se framåt och satsa på 2021. Kultur behöver vi alla, avslutar Birgitta Andersson.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Efter den första bilderboken funderade Kvarnsvedsgruppen på om de skulle fortsätta att träffas, men kände att de inte ville köra i gång direkt med en uppföljare.
Trafikverket planerar att bygga om E16/Väg 70 mellan Borlänge-Djurås till mötesfri väg, en av de viktigaste och mest trafikerade vägarna i Dalarna.
Efter branden i den rivningsklara byggnaden, så blickar Borlänge kommun framåt i rivnings- och byggplanerna för Gylle skola.