Borlänge klart för kval till Allsvenskan

BORLÄNGE. Björkängshallen i Huddinge blir nästa hållplats i Borlänges ishockeyresa med slutstation - Allsvenskan. Kvalet inleds den 7 mars och returen spelas i Borlänge två dagar senare.

Borlänge Hockey behövde en poäng med sig hem i bagaget efter helgens resa norrut. Den, och ytterligare två, kunde kvitteras ut efter lördagens möte med Kalix. Sebastian Björnstad avgjorde tre minuter före slutet när han gjorde 2-1.
Boden satte stopp för Borlänges segertåg genom Allettan då de stod som segrare, 5-2, i söndagens match.

Nu väntar direktkval till Allsvenskan. Borlänge ställs där emot Huddinge.
För Borlänges tränare Dennis Hall innebär det att han återser den ishall, Björkängshallen, där han tog sina första skridskoskär.

– På ett personligt plan känns det extra kul då det är i Huddinge jag varit större delen av mitt hockeyliv. Två lag som spelar med hög fart, jag tror det kommer bli tighta och bra hockeymatcher kommenterar han på BHF:s hemsida.

Kvalet spelas 7 mars, 9 mars och om en avgörande match krävs kommer den att spelas 10 mars.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA.Hockeytalangen Maja Nyhlén Persson kände att det var dags för ett miljöombyte och hon har nu skrivit på för en ny klubb, hon byter Leksand mot Brynäs.
AVESTA. Avesta Alpina har en landslagsåkare i klubben. Den snart 20-årige Johan Hagberg är en av åtta killar i juniorlandslaget. – Så klart vill jag åka världscupen och etablera mig där.
AVESTA. Avesta BK förmådde inte ta en topplacering i kvalserien och med största säkerhet kommer nu ABK att spela division 3-hockey nästa säsong.