Borlänge klart för hockeyallsvenskt kval

BORLÄNGE. För andra gången inom loppet av två dygn besegrade Borlänge Huddinge. Nu väntar kval till Hockeyallsvenskan.

Borlänges sammansvetsade lagmaskineri malde än en gång ned motståndet från Huddinge. På fredagskvällen såg man via periodsiffrorna 3-0, 2-1 samt 0-1 till att bärga både matchseger och totalsegern i hockeyettanfinalen. 5-2-vinsten gav den peppade hemmapubliken anledning att fira och kanske också börja drömma om allsvenskt spel.

Nu väntar ett rafflande kval till Hockeyallsvenskan för Borlängesönerna. Kvalserien består av sex lag som möter varandra hemma respektive borta. Totalt tio omgångar. De allsvenska lagen i kvalet utgörs av Troja-Ljungby och Västervik.

Serien drar i gång den 22 mars, och de två högst placerade lagen vid kvalets slut spelar i Hockeyallsvenskan säsongen 2018/2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SÄTER. Tingsryd, Leksand och Västerås möts i Säters ishall i augusti. Detta eftersom Tingsryds AIF har valt att lägga sitt träningsläger till Säter och kommer att spela två träningsmatcher.
BORLÄNGE. Telefonen har gått varm hos Borlänge Hockey inför lördagens hemmamöte med VIK Västerås. Efterfrågan på biljetter är stor.
OSKARSHAMN. Hedemorasonen Adam Boqvist, 17 år, kan få göra debut i Tre Kronor ikväll, fredag.