Borlänge föll i förlängning

HUDDINGE. Borlänge föll i det första akten av slutspelsserien. Inför hemmapublik kunde Huddinge på övertid vinna med 3-2 efter avgörande på övertid.

Under 58 minuter och 45 sekunder kändes Borlänge som självklara segrare. Adam Byström Johansson och Christoffer Jansson hade gjort varsitt mål och gästerna regerade i Huddinge ishall.
Nio sekunder senare hade hemmalaget utjämnat i målprotokollet och sett till att övertid skulle krävas för att skilja lagen åt.
Stärkta av sin starka spurt kunde Huddinge ta kommandot och avgöra efter 16 minuter och 55 sekunders övertid.
Om Borlänges dröm om fortsatt spel ska överleva så krävs två segrar. Förlust på fredag i Borlänge sätter punkt för säsongen. Vid seger skjuts avgörandet upp ett dygn. Om en tredje match krävs för att skilja lagen åt så kommer även den att spelas i Borlänge.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA.Hockeytalangen Maja Nyhlén Persson kände att det var dags för ett miljöombyte och hon har nu skrivit på för en ny klubb, hon byter Leksand mot Brynäs.
AVESTA. Avesta Alpina har en landslagsåkare i klubben. Den snart 20-årige Johan Hagberg är en av åtta killar i juniorlandslaget. – Så klart vill jag åka världscupen och etablera mig där.
AVESTA. Avesta BK förmådde inte ta en topplacering i kvalserien och med största säkerhet kommer nu ABK att spela division 3-hockey nästa säsong.