ANNONS

Borlänge Energi näst billigast även 2019

BORLÄNGE. Nils Holgersson-fastigheten har gjort sin årliga resa genom Sveriges kommuner. Borlänge energi knep åter en andra palcering som näst billigast i Sverige

Nils Holgersson-fastigheten har gjort sin årliga resa genom Sveriges 290 kommuner för att jämföra kostnaderna för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning. Reserapporten bygger som tidigare på uppgifter från såväl kommunala som privata leverantörer av el, värme, vatten och avfallshantering.
Av rapporten för 2019 framgår att Borlänge försvarar den andraplats kommunen återfunnits på sedan 2015 och att avståndet till ledande Luleå minskar ytterligare. Förra året var skillnaden 78 öre – i år är den 36 öre.
Utslaget per kvadratmeter ligger kostnaderna i Borlänge på 281,23 kronor per kvadratmeter.
– Det är fantastiskt positivt att vi kan hålla låga priser till våra kunder i Borlänge, och på så vis bidra till att Borlänge är en attraktiv plats att bo och vistas i. Borlänge Energi visar återigen att vår prisfilosofi står sig stark i konkurrensen med landets övriga energibolag. Att vi kan hålla denna låga nivå och samtidigt ha låga klimatutsläpp är något vi är stolta över, säger Borlänge Energis vd Lars Larsson.
– Till stor del beror det här på att vi har skickliga medarbetare, som vet hur man ska planera, genomföra och skapa den robusta och pålitliga infrastruktur som vi har i Borlänge. Låga priser har varit vår ledstjärna sedan flera decennier och det här är ett kvitto på att vi verkligen lyckats. Det ligger också i våra ägardirektiv att vi ska ha låga priser och att den vinst vi gör ska gå tillbaka till verksamheten. Det gynnar våra kunder som får tillbaka del av vinsten i form av lågt pris, säger Lena Lagestam, Borlänge Energis styrelseordförande.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Borlänge/Gagnef v51

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS