ANNONS

Sofia A. Lekare och Klas Sjörén Projektledare och aktivitetsansvariga för #Trevligtlov.
Foto: Veronica Rigtorp

Borlänge bereder väg för busig och billig jul

BORLÄNGE. Nu är det snart dags för jullov och en massa nya roligheter väntar för de barn och ungdomar som vill ta chansen att vara med i Trevligt lov aktiviteterna.

– Vi hoppas verkligen att så många som möjligt tar chansen att vara med på lovaktiviteterna vi erbjuder, säger Sofia Axelsson Lekare.
Jullovet närmar sig och Borlänges barn och ungdomar har mycket att se fram emot. Under perioden 21 december – 8 januari finns återigen möjlighet för alla 6 -15-åringar att ta del av ett brett utbud av gratis lovaktiviteter.

Fri entré till Aqua Nova, 2047 Science Center och Leos lekland, jullovsdisco, LAN-party, innefotboll, simskola och teater är bara några exempel. Hela programmet presenteras på kommunens hemsida och i foldrar som delas ut i skolan. Vissa aktiviteter kräver föranmälan.
Aktiviteterna är önskemål från målgruppen barn och ungdomar.

Sofia Axelsson Lekare och Klas Sjörén är projektledare och aktivitetsansvarig för Trevligt lov och jobbar aktivt med riktlinjerna från socialstyrelsen för att Trevligt lov ska få en kvalitetsstämpel.

De berättar att höstlovet var ”premiär” för Trevligt lov där olika kommunala verksamheter, föreningar, organisationer och andra aktörer var med och anordnade sammanlagt ett hundratal kostnadsfria aktiviteter.
– Många av aktiviteterna var mycket uppskattade och välbesökta, berättar Klas Sjörén.
Jax fritidsgård, boxningsklubben Masen, Fryshuset och 2047 Science Center var några arrangörer som verkligen var nöjda med uppslutningen under höstlovet.

Nu står alltså jullovet för dörren och Trevligt lov programmet innehåller även denna gång många aktiviteter som kan komma att locka Borlänges jullovslediga barn och ungdomar.
Alla Sveriges kommuner har fått ta del av de cirka 247 miljoner kronor som socialstyrelsen föredelat på uppdrag av regeringen. Syftet med det statliga bidraget är att stödja kommunerna att utveckla och genomföra aktiviteter som ger stimulans och personlig utveckling under andra lov än sommarlovet. Utöka kommunens egna satsningar på lovaktiviteter. Stimulera både flickor och pojkars deltagande och ska nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

Båda vill jobba långsiktigt med Trevligt lov och hoppas att satsningen fortsätter 2019 och 2020. Besked kommer från statligt håll vid årsskiftet.

Fakta: Bakgrund
Trevligt lov är ett projekt som genomförts i Borlänge kommun under andra halvan av år 2018. Projektet finansieras av statsbidrag. Sofia Axelsson Lekare och Klas Sjörén är projektledare och aktivitetsansvariga. Deras uppgift har varit att samordna ett brett utbud av lovaktiviteter för Borlänges barn och unga.
Källa: borlange.se/nyheter/aven-jullovet-ska-bli-ett-trevligt-lov

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 51 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS