ANNONS

Borlänge bäst i Dalarna

BORLÄNGE. Under det senaste halvåret har Borlänge fått ner arbetslösheten med tio procent, genom utmaningen Dubbelt upp. 256 jobb har skapats för i de flesta fall långtidsarbetslösa.

Dubbelt upp är ett nytt arbetssätt som Borlänge lånat från Örnsköldsvik som framgångsrikt har jobbat med detta. Borlänge kommun utmanar näringslivet, att för varje långtidsarbetslösa de anställer, anställer kommunen också en långtidsarbetslös.
Detta har skapat 256 jobb på ett halvår.
Det är en nergång med tio procent i arbetslöshetssiffrorna under samma period. Vilket kan jämföras med riket i övrig som har fått ner arbetslösheten med 0,2 procent.
Just nu leder näringslivet, men det är inte det som räknas, det är framgången att många långtidsarbetslösa genom detta kommer ut i arbete.
Bakom satsningen står arbetsmarknadsenheten (AME) och näringslivskontoret i Borlänge kommun tillsammans med näringslivet och Arbetsförmedlingen i Borlänge. Dubbelt upp ingår i en av Borlänge kommuns sociala investeringar för att utveckla och prova nya metoder, som ska skapa nya vägar för de som idag står utanför arbetsmarknaden och saknar möjlighet till egen försörjning.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS