ANNONS

Jan Bohman och Sebastian Karlberg gjorde ett verksamhetsbesök vid ambulansen i Borlänge för att prata mer om verksamhetens behov och möjligheter till utveckling. Från vänster Christer Olsson, avdelningschef på ambulansen i Borlänge, Sebastian Karlberg (S), oppositionsråd Region Dalarna, samt Jan Bohman (S), kommunalråd Borlänge.
Foto: Viktor Nordström/Borlänge kommun

Borlänge är i störst behov av ambulanser

Borlänge behöver fler ambulanser, inte fler ambulansbolag menar socialdemokraterna i länet.

Kommunalrådet Jan Bohman (S) och regionrådet i opposition Sebastian Karlberg (S) skriver i ett pressmeddelande: Flera utredningar har gjorts om ambulanssjukvården i Region Dalarna.
Alla utredningar pekar på att ambulanssjukvården behöver förstärkas med fler ambulanser i länet, och att en av kommunerna med störst behov är Borlänge.
Kommunalrådet Jan Bohman (S) och regionrådet i opposition Sebastian Karlberg (S) gör gemensam sak av att markera vikten av att Borlänge behöver fler ambulanser, inte fler ambulansbolag.
– Vår syn i frågan står i skarp kontrast mot det blågröna styrets förslag om att privatisera länets ambulanssjukvård. Erfarenheter från andra regioner visar att privata ambulanser kommer innebära sämre ambulansfordon, sämre villkor för de anställda och lägre kompetensnivå. Det är motsatsen till utveckling, säger Sebastian Karlberg (S), oppositionsråd Region Dalarna.
– Borlänge är en växande stad med växande behov. Tidigare har socialdemokraterna markerat att den ambulanssatsning som görs av regeringen ska gå till en ny ambulans i just Borlänge. Det är ett bra steg för att utveckla ambulansverksamheten i länet. Fler ambulanser i Borlänge innebär även en förstärkning för våra grannkommuner, säger Jan Bohman (S), kommunalråd Borlänge.
– Under coronapandemin har det visat sig särskilt värdefullt med ambulanssjukvård som drivs av regionen, då ambulanspersonalen kunnat gå in i coronavården och stöttat upp. Liknande samordning har kunnat ske inom flera delar av regionens verksamhet, något som inte varit möjligt i regioner med mer privatiserad sjukvård. Att ambulansen i Borlänge, och hela Dalarna, fortsätter drivas av regionen har alltså många fördelar, säger Sebastian Karlberg (S), oppositionsråd Region Dalarna.
Jan Bohman och Sebastian Karlberg har gjort ett verksamhetsbesök vid ambulansen i Borlänge för att prata mer om verksamhetens behov och möjligheter till utveckling.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS