ANNONS

Lisen Baier och Per Karlsson som driver till Villa Gladtjärn märker en ökning av bokningarna sedan semestrarna började.
Foto: Veronica Rigtorp

Boomen ger ringar på vattnet

Tidigare fyllda orderböcker tömdes då pandemin slog till. För några veckor sedan märktes en förändring. – Det var som om folk hade fått nog av att vara hemma, berättar Lisen Baier.

När coronan var ett faktum blev alla inbokade konferenser, avbokade på tre dagar, precis som för många andra anläggningar. Men Villa Gladtjärn har fler ben att stå på och det har varit till hjälp under den tuffa coronavåren.
Normalt har anläggningen många gäster från Ovako, men nu kunde inte Italienarna komma. Istället har fler golfarna från Mälardalen kommit, antagligen för att det är fullt på banorna kring huvudstaden.
Golfarna spelar på Hagge och även i Fagersta som ligger på bra avstånd till Villa Gladtjärn.
– Vi har stort både inne och ute, så ingen behöver trängas, säger Lisen Baier, ägare tillsammans med Per Karlsson.

Paret som drivit anläggningen i två år, de har gjort en lättare renovering på campingens servicedel, samt gjort alla 85 platser större, det har gett resultat i många fler besökare på just campingen.
I hotelldelen finns hela 30 rum, som också flitigt bokats sedan semestern startade i Sverige.
– Det var ett par tre veckor sedan som något hände. Det var som om folk hade fått nog av att vara hemma och började boka igen, berättar Lisen.

Nu har ett annat problem dykt upp, nämligen att få tag i personal. Lisen jobbar dygnet runt och Per när han är ledig från sitt ordinarie jobb.
Är det fint väder är det dessutom coronafullt på terrassen. Många kommer med båt, för mat, en kopp kaffe eller en promenad i omgivningarna.
– Mars, april och maj nollade vi. Nu ska vi jobba igen det under sommaren, det är mycket att ta igen, konstaterar Per Karlsson.

Trots det tuffa läget verkar paret lugna och jobbar på, extra mycket med städningen, förstås, men även med att utveckla stället.
Per visar runt i den stora anläggningen, visar på sjöutsikten och berättar om alla träd som skymde utsikten när de tog över stället. Nu syns sjön och mer ska den synas, då fler träd ska tas ner under vintern.
Just sjön verkar dra gäster. Per berättar om ett sällskap från Stockholm som åkt Strömsholms kanal upp och stannat ett tag, för mat och vila och sedan tog samma väg hem.
Han går hemtamt runt i lokalerna, det är här han varit i yngre år med vänner.
Lisen och Pers kärlek till platsen är uppenbar för var och en som kliver in genom entrén.

Konferensanläggningen vid Gladtjärn
Det var fackförbundet Metall som i början av 1990-talet anlade en anläggning vid sjön Barken. Länge var den helt sluten för andra besökare men numera är här öppet för allmänheten med camping, en hotelldel med 30 rum, stor matsal, badplats med bastu och numera också en sjöbod med kiosk/bar nere vid bryggan.
Namnet har bytts några gånger, i samband med ägarbyten.
Namnet “Barken Konferens” är historia, nya ägare, ett nytt namn och en nystart sedan för två år sedan. Den stora hotell- och konferensanläggningen inte långt från Smedjebacken i södra Dalarna heter numera “Villa Gladtjärn”.


Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS