Boka pass utan kö

DALARNA. Ska du åka utomlands och behöver ett nytt pass. Ja, då får du boka tid på nätet…

Sedan 15 januari är det ändrade rutiner på passkontoret i Borlänge. Tidigare kunde man slinka in på passexpeditionen för att få sitt nya pass, men ofta var väntetiderna långa. Uppemot två timmars väntan var inte ovanligt vid storhelger och sommartid.
– Det är just därför vi har infört tidsbokning. För att minska väntetiden och för att ge bättre service till allmänheten, berättar Savis Bodin, processansvarig för passverksamheten i Region Bergslagen.

I Regions Bergslagens område har tidsbokningssystem införts för expeditionerna i Karlstad, Örebro och i Borlänge. Övriga orter i Dalarna med passkontor; Mora, Ludvika och Avesta, har fortfarande drop-in.
– Än så länge. På sikt blir det tidsbokning där också.

Savis Bodin säger att sedan tidsbokningen införts har de enbart fått positiva reaktioner från allmänheten. Tiden bokas enkelt på polisens hemsida och när man är på plats på passexpeditionen tar ärendet fem minuter.
Tidsbokning gäller för ansökan om pass eller nationellt id-kort.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE. Det svenska flygbolaget Nextjet ställer omedelbart in alla flygningar. Företaget kommer att ansöka om konkurs, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
BORLÄNGE. "Det saknas fortfarande 165 sommarvikarier till den sociala sektorn. Vi gör vårt yttersta för att lösa situationen och för att kunna ge så bra vård och omsorg som möjligt."
BORLÄNGE. Meteorgatans servicebostäder är klara och hyresgästerna i de tio lägenheterna har flyttat in. Det firades med ballonger, lite buffé och besök hos boende som ville visa sin nya lya.