Boka pass utan kö

DALARNA. Ska du åka utomlands och behöver ett nytt pass. Ja, då får du boka tid på nätet…

Sedan 15 januari är det ändrade rutiner på passkontoret i Borlänge. Tidigare kunde man slinka in på passexpeditionen för att få sitt nya pass, men ofta var väntetiderna långa. Uppemot två timmars väntan var inte ovanligt vid storhelger och sommartid.
– Det är just därför vi har infört tidsbokning. För att minska väntetiden och för att ge bättre service till allmänheten, berättar Savis Bodin, processansvarig för passverksamheten i Region Bergslagen.

I Regions Bergslagens område har tidsbokningssystem införts för expeditionerna i Karlstad, Örebro och i Borlänge. Övriga orter i Dalarna med passkontor; Mora, Ludvika och Avesta, har fortfarande drop-in.
– Än så länge. På sikt blir det tidsbokning där också.

Savis Bodin säger att sedan tidsbokningen införts har de enbart fått positiva reaktioner från allmänheten. Tiden bokas enkelt på polisens hemsida och när man är på plats på passexpeditionen tar ärendet fem minuter.
Tidsbokning gäller för ansökan om pass eller nationellt id-kort.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE. Julia Freiholtz och Olivia Thorp, väntade tålmodigt i kön, snart var det deras tur att få hålla i den åtråvärda roboten Elsa.
BORLÄNGE. Får, får och en och annan vallhund, var det som gällde på åkrarna nedanför Nybroberget. Det var SM i fårvallning som genomfördes på Nyby Gårds ägor.
ARVSLINDAN 2018 debuterade hon med EP:n "The Rest Is Secret", vilket följdes av albumet "Flesh From My Bones". Härnäst väntar en turné i Ryssland för Sara Filiz Brannäs.