Boka pass utan kö

DALARNA. Ska du åka utomlands och behöver ett nytt pass. Ja, då får du boka tid på nätet…

Sedan 15 januari är det ändrade rutiner på passkontoret i Borlänge. Tidigare kunde man slinka in på passexpeditionen för att få sitt nya pass, men ofta var väntetiderna långa. Uppemot två timmars väntan var inte ovanligt vid storhelger och sommartid.
– Det är just därför vi har infört tidsbokning. För att minska väntetiden och för att ge bättre service till allmänheten, berättar Savis Bodin, processansvarig för passverksamheten i Region Bergslagen.

I Regions Bergslagens område har tidsbokningssystem införts för expeditionerna i Karlstad, Örebro och i Borlänge. Övriga orter i Dalarna med passkontor; Mora, Ludvika och Avesta, har fortfarande drop-in.
– Än så länge. På sikt blir det tidsbokning där också.

Savis Bodin säger att sedan tidsbokningen införts har de enbart fått positiva reaktioner från allmänheten. Tiden bokas enkelt på polisens hemsida och när man är på plats på passexpeditionen tar ärendet fem minuter.
Tidsbokning gäller för ansökan om pass eller nationellt id-kort.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Angelica Ekholm har utsetts till ny verkställande direktör för Dalarna Science Park, hon efterträder Sture Eriksson.
IK Brages styrelse har beslutat att ställa in Dalecarlia Cup 2020. Anledningen till detta är den rådande pandemin och dess påverkan på samhället.
BORLÄNGE. Räddningstjänsten gick 10.59 ut med viktigt meddelande till allmänheten i Borlänge om rök från brand som driver in mot centrala Borlänge.