ANNONS

Josefine Wadlund, butikschef på Kapp Ahl i Kupolen, följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och även Svensk Handels rekommendationer, råd och tips.
Foto: Veronica Rigtorp

Bland skyltar och handsprit

– Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer, svarar Josefin Wadlund, butikschef hos Kapp Ahl i Kupolen, på frågan om hur de tänker runt julhandeln och covid-19.

Företaget erbjuder handsprit vid entrén och i kassaområdet till kunderna. De har också som många andra även satt upp plexiglas över kassadisken för att få bättre avstånd där.
Vid kassorna och provhytterna finns också avståndsmarkeringar på golvet.
– Vi har en stor skylt direkt i entrén, där vi påminner om att hålla avstånd, samt små skyltar runt om i butiken för att påminna kunderna. Även en påminnelse i butiksradion på svenska och engelska, berättar Josefin Wadlund.

När julhandeln kommer igång, kan det bli trångt i butikerna. Något Svensk handel har skickat ut tips, råd och rekommendationer om.
– Skulle det till exempel bli mycket folk så har vi då möjlighet att ta på oss en reflexväst och sätta upp avspärrningsband vid entrén, för att begränsa antalet kunder i butiken, förklarar Josefin Wadlund.
Det är då någon av personalen som kommer att se till att det inte vistas för många kunder inne samtidigt.
”En ut – en in”- metoden är det som gäller då.

Hon har också möjlighet att stänga provrummen vid behov.
– Och det kommer jag att göra om det visar sig att det blir kö. Då hänvisar vi kunderna att prova sina plagg hemma och använda sig av vårt öppna köp, som räcker till den 6 januari 2021.
Sedan våg två av covid-19-pandemin blev ett faktum har butiken märkt av ett mindre kundflöde.
– Det vi som personal tänker på är att hålla avstånd, så det blir bra för kunderna men även en säkrare miljö för oss själva.
För egen del är inte Josefin rädd, men har respekt för pågående pandemi.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS