ANNONS

Wiktor Andreasson, Alexander Johannesson och Ludde Klintasp tog hem segern i Kockduellen 2018.
Foto: Anders Norin

Bjursingar bäst på att laga god mat

FALUN. Tre grabbar från Bjursås, Wiktor Andreasson, Alexander Johannesson och Ludde Klintasp, är bäst bland Faluns niondeklassare på att laga mat.

Trion hade tänkt att lämna återbud till finalen av Kockduellen 2018. Men istället gick Bjursåsskolans Wiktor Andreasson, Alexander Johannesson och Ludde Klintasp och vann. Första priset där är 10 000 kronor – ett pris som går till vinnande lags klass.
Segerreceptet hittade de på nätet. Den vinnande rätten av baconinlindande kycklingbröst med ost och timjan. Till det en läcker svampsås, rostade rotfrukter och kryddade potatisklyftor.

Under hösten har alla högstadieskolor i Falun, förutom Engelska skolan, deltagit i Kockduellen, framgångssagan som nu avgjordes för andra året på raken.
Det finns många niondeklassare i Falun som är duktiga på att laga mat. Det visade sig inte minst under finalen av Kockduellen, dit 14 lag och 33 elever hade kvalificerat sig.
De tävlande lagen fick en färsk kyckling på tre kilo att utgå ifrån. Till detta fanns också en stor varukorg innehållande potatis, rotfrukter, svamp, lök, bacon, selleri, ägg, mjöl, olja, vin, timjan, tomatpuré, kryddor, honung, ströbröd och mycket mera.

Efter tre timmar var maten lagad och juryn med kockarna Tobias Milstam, Ted Stöffling och Ingemar Eberstål, kunde smaka sig igenom de 14 tallrikarna. I sin bedömning tittade juryn på utseende, konsistens och smak.

Trion från Bjursås får åka till Stockholm och delta i riksfinalen som hålls på Restaurangakademin den 9 februari.

Källa: Falun.se

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS