ANNONS

Nils Holgersson-gruppen har gjort sin årliga resa genom Sveriges 290 kommuner för att jämföra kostnaderna för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning.
Foto: Veronica Rigtorp

Billigast att bo i Borlänge

Borlänge har placerar sig överst på listan av landets alla kommuner, som visar var det är billigast att bo.

Nils Holgersson-gruppen har gjort sin årliga resa genom Sveriges 290 kommuner för att jämföra kostnaderna för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning. Reserapporten bygger som tidigare på uppgifter från såväl kommunala som privata leverantörer av el, värme, vatten och avfallshantering.
Av rapporten för 2020 framgår att Borlänge, som återfunnits på andra plats sedan 2015, nu kliver upp och placerar sig överst på listan av landets alla kommuner.

Utslaget per kvadratmeter ligger kostnaderna i Borlänge på 271,88 kronor vilket är 25 procent lägre än medel i landet.
– Som nytillträdd vd och snart även Borlängebo är jag bara i början av att lära känna staden och den infrastruktur som finns här. Något som redan står klart för mig är hur väl Borlänge Energi lyckats följa ledstjärnan ”låga priser”. Det som gör det extra speciellt är att man genom en välplanerad verksamhet och ett samarbete med industrin och Borlängeborna även lyckas hålla klimatutsläppen låga. Tillsammans gör det Borlänge till en attraktiv plats att bo och vistas på. Stoltheten flyttar in hos mig och jag ser fram emot vårt fortsatta arbete, säger Borlänge Energis vd Mats-Erik Olofsson.

– En förstaplats i Nils Holgersson-rapporten är verkligen en bekräftelse på att vi jobbar både rätt och brett. Vi har samlat alla nyttigheter i samma bolag vilket gör att vi kan jobba effektivt. Vi har legat i toppskiktet i Nils Holgersson i många år. Att vi nu tar hem förstaplatsen är helt fantastiskt. Jag kan inte nog poängtera att det är tack vare skickliga och engagerade medarbetare och en förutseende och tydlig ägare som vi har möjlighet att nå hit, berättar Borlänge Energis styrelseordförande Lena Lagestam.

Fakta
Mer om rapporten

Rapporten Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige har getts ut sedan år 1996. Den jämför kostnaderna mellan landets kommuner för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning för ett mindre flerbostadshus.
Bakom rapporten står den så kallade Nils Holgersson Gruppen. I gruppen ingår representanter från Bostadsrätterna, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen och Sveriges Allmännytta. Fram till 2016 ingick även Fastighetsägarna Sverige. I rapporten redovisas prisskillnaderna mellan kommunerna i syfte att skapa debatt om prisutvecklingen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS