ANNONS

Billånet på ett par timmar ska ha pågått i över en vecka

AVESTA En kvinna från Avesta kommun har åtalats misstänkt för olovligt brukande. Hon ska ha låna en bil ett par timmar men bilen återfanns först drygt en vecka senare.

Kvinnan i fråga är i 40-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. Hon har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för olovligt brukande.

Enligt åtalet ska kvinnan, i slutet av februari i år, olovligen ha brukat en personbil som ägdes av en annan person. Åklagaren skriver i åtalet att kvinnan och bilägaren hade kommit överens om att kvinnan skulle få låna bilägarens bil under några timmar samma dag.

Bilen ska dock inte ha återlämnats enligt överenskommelsen utan hittats i en annan kommun drygt en vecka senare.

Åklagaren skriver i åtalet att kvinnans användande av bilen har vållat bilägaren skada och olägenhet. När bilen påträffades ska den nämligen fönsterrutorna på den varit krossade och fyra däck, som bilägaren förvarade i bagageutrymmet, ska ha varit borta. Dessutom påpekar åklagaren att bilägaren inte kunde använda bilen under de dagar som kvinnan olovligt brukade den.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade kvinnan, med målsäganden samt med ett vittne som berättat om vad kvinnan sagt till vittnet om överenskommelsen kring billånet.
Den åtalade kvinnan vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 35, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS