ANNONS

Kvarnsvedsgruppens Bertil Jonasson, Lars Jansson, Per Berglund och Christer Enoksson tittar på bilder som Ing-Britt Villamo kommit in med.
Foto: Veronica Rigtorp

Bildskatt från Kvarnsveden digitaliseras

Efter den första bilderboken funderade Kvarnsvedsgruppen på om de skulle fortsätta att träffas, men kände att de inte ville köra i gång direkt med en uppföljare.

– I vintras pratade vi med PRO och fick lov att vara här och samla in bilder och eventuellt ha en studiecirkel till hösten, säger Per Berglund eller dokumentera det här på något annat sätt, lägger han till.
– Det märks att vi är ute i elfte timmen, många kastar sina bilder.

Kvarnsvedsgruppens Bertil Jonasson, Lars Jansson, Per Berglund, Christer Enoksson,
Berndt Reuithe, Anders Wikström, Lars-Åke Bäckström och Per Olof Herrdin, försöka nu få tag på fler gamla fotografier. Alla foton från Kvarnsveden är av intresse, även från 60-, 70- och 80-talet. Under tre torsdagar i mars samlade gruppen in bilder. Bildernas ägare kunde då komma till PRO-lokalen vid Kvarnforsplan, dit gruppen fått tillträde.
Där mötte gruppens medlemmar upp med dator och scanner. De som kom med ett par tre bilder kunde fick dem in scannade direkt, medan de som kom med hela buntar av bilder, fick lämna kvar dem för gruppen att scanna framöver. När det arbetet var klart kunde ägarna till bilderna åter hämta sina alster igen.

Om det blir ytterligare en bok är inte klart, men någon slags dokumentation är det meningen att det ska bli.
– Finns det tillräckligt intressanta bilder, kan det bli en studiercirkel till hösten, säger
Kvarnsvedengruppen hoppas få reda på namn på personerna på bilderna också.
En av personerna som hörsammat uppropet efter bilder är Ing-Britt Villamo (flicknamn Wikers). Hon är med i PRO och hade hört att det pratats om bildinsamlingen.
– Jag gick igenom mina album, så nu tog jag dem jag plockat ut, säger hon och bläddrar i högen av gamla fina svartvita bilder.
Första torsdagen inkom 75 bilder till gruppen och ett gammalt fint fotoalbum.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS