ANNONS

Ligor misstänks ligga bakom sadelstölder

BORLÄNGE. Fyra personer anträffades i en bil lastad med stöldgods i Borlänge under natten mot onsdag. De misstänks vara en del av en liga som ligger bakom omfattande sadelstölder.

Strax före klockan tre på onsdagsmorgonen stoppade polisen en bil i centrala Borlänge. Syftet var att genomföra en trafikkontroll. Inne i bilen fanns tolv ridsadlar, dessa förmodas vara stulna. Fyra personer färdades i bilen.
De fyra männen greps misstänkta för stöld, och de anhölls senare av åklagare.

Vid 06-tiden upptäckte en hästägare i Leksand att det varit inbrott i sadelkammaren vid Leksands ridklubbs stall i Styrsjöbo. Det är i skrivande stund inte känt hur många sadlar som stulits därifrån, men vi utesluter inte att de tolv anträffade sadlarna kommer från det inbrottet.

I Polisområde Dalarna har hittills i år fyra sadlar stulits av de totalt 35 som stulits i Region Bergslagen. Hästägarna i Värmland är värst drabbade i regionen, Där har 19 sadlar stulits hittills i år. I hela landet har över 300 sadlar stulits fram till den 14 november.

Det är sedan tidigare känt att det är internationella ligor som specialiserat sig på denna typ av brott, och polisen i Dalarna tror på goda grunder att dessa sadlar var ämnade att exporteras till Litauen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS