En tät kamp i ett kvalheat mellan de två Folkare MK-förarna Axel Åkesson (751) och Sander Tillenius (766) i klassen 85 Guldhjälm. Av dem var det Sander som lyckades bäst då han körde in som tvåa i A-finalen med Axel vann B-finalen. Folkare MK arrangerade den första av sex deltävlingar av Nedre Norra Biketowncup.

Biketown Cup gasade loss på Brovallen

BROVALLEN. Många hemmaåkare kom till start när Folkare MK arrangerade den första deltävlingen i Nedre Norra Biketown Cup, en motocrosscup för barn och ungdomar.

Totalt fanns närmare 100 åkare från olika delar av Mellansverige på plats på Brovallen Motorstadion och 14 av dem hade Folkare MK som klubbtillhörighet. En av dem var Viktor Andersson som dominerade i klassen MX2U/U17 där han tog två heatsegrar och således också ledningen i sammandraget.
I samma klass körde även Gustav Johansson, som ligger totalfyra och Johan Wallén, 16:e i totalen.

Filip Johansson, Viggo Rönnings, Arvid Klåvus och Simon Eliasson var med i 85 Ungdom och där placerade sig Filip bäst med sin tiondeplats.
Sander Tillenius, Axel Åkesson, Julia Jakobsson och Amanda Fors åkte i 85 Guldhjälm.

De yngsta körde i klassen 65 Guldhjälm och där återfanns tre Folkareförare. Linus Jakobsson ligger sjua i totalen, William Rickardsson nia och Loke Kvist tolva.

Sammanlagt ska sex deltävlingar köras och inledningsvis blir det ett intensivt schema för de som vill åka samtliga tävlingar. Redan denna helg, den 25 maj, tävlas det i Gävle och helgen därpå i Rättvik. Därefter blir det ett längre uppehåll fram till september då det i tur och ordning körs i Mockfjärd och Ljusdal innan det avslutas i Falun den 5 oktober.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 22 2019.