ANNONS

Biblioteken har öppnat upp igen, med restriktioner och begränsade öppettider.
Foto: Dreamstime

Biblioteken öppnar delvis och unga får aktivera sig inomhus

Biblioteken öppnar med begränsningar, aktiviteter inomhus de födda 2005 och yngre startar upp igen. Dialog förs med föreningarna att det går bra att boka hallarna för aktiviteter igen.

Vaccinering för boende på särskilda boenden fick sin andra spruta. Planering för övriga pågår.
Barn och unga födda 2005 och senare får möjlighet att återuppta sina aktiviteter inomhus. Dialog förs med föreningarna att det går bra att boka tider i hallarna igen. Ombyte ska ske i hemmet för att undvika trängsel. Hämta och lämna barn/ungdom utanför.
Vid Bullerdalen och Hagudden i Söderbärke finns möjlighet att åka stjärtlapp. En ställning finns uppställd på båda platserna med stjärtlappar, bara att låna.
Fritidsbanken är stängd till den 7 februari men material för skridskoåkning finns att låna vid Herosvallen.

Biblioteken öppnade upp igen den 25 januari med restriktioner och begränsade öppettider. Werner Aspenströmbiblioteket tar emot max 8 personer och max 15 minuter. Det är bara utlåning och återlämning som gäller. Lån av dator går bra i max 15 minuter.
Söderbärke bibliotek har öppet för allmänheten och för lärare efter överenskommelse. Detta för att minska risken för smittspridning och med hänsyn till de äldre. Max 3 personer och 15 minuter gäller, möjlighet att låna dator i 15 minuter och även här gäller utlåning och återlämning av böcker.
Takeaway – ring och beställ och personalen lämnar ut böckerna i entrén. En tjänst för alla för att hålla ner antalet besökare i lokalerna. Detta är några av de senaste nyheterna från kommunens pandemistab.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS