ANNONS

Borlänge Musikteaters tomtenissar hjälper i år tomten genom att spelar in digitalt för julhälsning som går att köpa. Från vänster Lill Broberg, Ruth Engvall-Melander, Evelina Hampus och Borlänge Musikteaters ordförande Birgitta Andersson.
Foto: Veronica Rigtorp

Beställ en digital tomte i år

Tomtenissarna i Borlänge Musikteater, BMT, hjälper i år tomten att bli coronasäkrad. Digitala liveinspelningar med julhälsningar erbjuds av BMT:s duktiga ungdomar till en ringa ersättning.

Nöden är uppfinningens moder. Aldrig har ordspråket känts så aktuellt som under denna pandemi. Det visar klart och tydligt på hur uppfinningsrika vi människor är när vi måste.
Borlänge Musikteater har gjort precis detta, uppfunnit nya vägar för sin verksamhet.
– Utan inkomster från föreställningar så kraschar föreningen, nu går alla intäkter vi har till hyran av föreningens lokal, säger ordförande Birgitta Andersson.

Vid senaste mötet diskuterades hur föreningen skulle få in lite slantar och Birgitta Andersson tillsammans med styrelsen kom med den briljanta idén om flera olika digitala julhälsningar. Hälsningar som föreningens musik-, teater- och dansungdomar kan spela in och sälja.
– Vi tänker att de gör en jultomtehälsning i två varianter. En enklare hälsning där tomten talar till alla barnen för 200 kronor och en personlig tomtehälsning som kostar 500 kronor. Betalningen kommer att ske via swish, förklarar Birgitta.

Hon ger ett exempel på en personlig tomtehälsning:
“Go morgon Simon/Lisa/Ida, jag hinner inte komma till alla barn i år, men jag har gömt paket under soffan/julgranen/i köket”…och så vidare.

Även inspelningar av framförda musikstycken och julsånger eller dansuppvisningar går att skicka till exempelvis äldre släktingar som man inte får besöka är det tänkt att det ska gå att köpa.
Musikteaterns ungdomar kan enkelt spela in dessa hälsningar med sina mobiler och ändå få bra kvalité.
Allt kommer att göras i förväg och skickas till barnens vårdnadshavare för att spelas upp för barnet på julafton.
– Vi har bestämt att sista dag för att beställa en hälsning är den 13 december.
Borlänge musikteater kommer också att ha adventshälsningar på sin Facebooksida, med musik, teater och dans, avslöjar Birgitta.
På adventsframträdandena på Facebook kommer det att bland annat vara julsånger, dans och tomtehälsning.
– Tomten måste hålla sig frisk så han får träffa alla barnen nästa år – så därför hjälper vi honom nu, avslutar Birgitta Andersson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS