Besked på fredagen: Engelbrektsloppet är inställt!

Engelbrektsloppet
Engelbrektsloppet är inställt.
Foto: Niclas Bergvall
NORBERG Den snöfattiga vintern innebär att den stora skidhelgen i Norberg ställs in för elfte gången. Beskedet kom på fredagseftermiddagen.

Det kom inte oväntat även om Föreningen Engelbrektsloppet in i det längsta hade hoppats att snön och kylan skulle anlända.
– Som arrangör känns det naturligtvis fruktansvärt tråkigt, berättar Fredrik Persson i ett pressmeddelande.
– Totalt har vi endast haft cirka åtta dygn med ihållande kyla, för att kunna producera konstsnö, denna säsong vilket är mycket ovanligt.
Engelbrektshelgen skulle genomförts 7-9 februari och för Engelbrektsloppet hade det varit den 42:a upplagan sedan premiären 1969.
Loppet har dock ställts in vid tio tidigare tillfällen, senast 2016.
Beslutet innebär också att många lokala föreningar går miste om pengar i och med att de skulle varit funktionärer under helgen.
– Trots att vi har gjort allt vi har kunnat med de resurser vi har tillgängliga så räcker det tyvärr inte denna väldigt milda vinter.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Närmare 60 gymnasieelever intog Avestagallerian för att utse vinnarna i Avestamästerskapet i Ung Företagsamhet. Nu väntar länsfinalen i Kupolen, Borlänge, den 25 mars för två av företagen.
När världsrekord slås ska det uppmärksammas. När det sedan sker med anknytning till Avesta var det inget snack om saken. Här har ni historien om hur dalahästen fick sällskap av en ribba.
DALARNA z Visit Dalarna har beslutat om att avveckla de 13 fysiska turistbyråer som finns i Dalarna. 19 personer varslas om uppsägning.