ANNONS

Entreprenören Dennis Marechal från Belgien tillverkar reservoarpennor i masurbjörk från Ludvika skogarna. Dennis flyttade i höstas till Ludvika där hans flickvännen Linnea Gustafsson kommer från.
Foto: Veronica Rigtorp

Belgaren Dennis skapar exklusiva reservoarpennor

LUDVIKA. Entreprenören Dennis Marechal från Belgien tillverkar handgjorda reservoarpennor i masurbjörk och älghorn.

Pennor som finns att köpa på Globe i Ludvika tack vare Dennis flytt till orten där han funnit kärleken Linnea Gustafsson.
20-åriga Dennis Marechal, fick genom sin skola i Belgien möjligheten att komma till Ludvika som utbytesstudent och praktisera på ABB.
Under tiden i Ludvika bodde han i Linneas familj, de två ungdomarna blev bra vänner och fortsatte hålla kontakten även efter Dennis flyttat. När Linnea sedan besökte Dennis i Belgien uppstod kärlek.


I veckorna bor paret i Enköping, som är en kompromiss till deras studieorter. Dennis studerar kandidatexamen inom International Business Management på Mälardalens högskola i Västerås. Linnea studerar medicin teknik i Stockholm.
Utanför studier har Dennis ett stort intresse för skapande i trä.
– När jag var 16 år grundade jag mitt företag Wooden Gifts And More, berättar Dennis.
Det hela började med att Dennis ville ha en hobby där han fick skapa med händerna, som motvikt till sina ekonomistudier och fastnade för träarbeten. Till en början tillverkade han bord.
Det har sedan utmynnat i att han idag tillverkar handgjorda reservoarpennor, bland annat av masurbjörk från Ludvika samt från upphittade älghorn ifrån skogarna runt Ludvika. De upphittade älghornen har han fått av Linneas en släkting.
– Jag började med att göra två till mina föräldrar och när dom gillade pennorna gjorde jag tio till.
När även de sålde öppnade Dennis webshop, där han säljer sina exklusiva reservoarpennor.
– Jag har ett brett sortiment av pennor främst gjorda av olika träslag som jag säljer på min hemsida. Sedan några veckor tillbaka kan man hitta mina pennor, gjorda av trä ifrån Ludvika på Globe Bokhandel i Ludvika, säger han stolt.
Att skogarna kring Ludvika lockar både inhemska besökare som utländska är ingen hemlighet.
– Trä till mina arbeten ska komma från sjuka träd eller träd som fallit ned, det ger speciella mönster, förklarar Dennis.
Han gör också reservoarpennor av återvunnen plast.
– Jag har tagit gamla tvättmedelsflaskor och klippt sönder i bitar och smält ned till material för pennor, förklarar han.
Det är viktigt att det är återvunnet material, precis som de sjuka träden och de fällda älghornen.
Att på heltid försörja sig på sin hobby, tror han inte går. Han gör det inte heller för pengarna, utan för att han verkligen gillar att det är handgjorda produkter och känslan av att de finns över hela världen, förklarar han sin kärlek till hantverket.

FAKTA:

Reservoarpenna är en bläckpenna där bläcket förvaras inne i pennkroppen och kommer ut till ritstiftet i ena ändan av pennan genom en kombination av gravitation och kapillärkraft.
Det finns olika sätt som reservoarpennor kan fyllas med bläck. Vanligast numera är bläckpatroner. Det finns även pennor med andra metoder, såsom pumpar och kolvar, för att fylla pennan med bläck.
Källa Wikipedia.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS