ANNONS

Kristina Adjiknodefr och Engla Holm installerade ett av bihotellrummen i skulpturen vid Paradisparken.
Foto: Veronica Rigtorp

Bee Happy – insektshotellet är klart för inflytt

Arkitekturdagarna avslutade med att Borlänges (kanske) största hotell – insektshotellet i Paradisparken blev klart.

Det var åttondeklassare från Forssaklackskolan som hjälpte till att montera in de olika “hotellrummen”, som skapats av skolungdomar.
Insektshotellet i form av en skulptur kommer, när det är klart, att kunna husera tiotusentals surrande små gäster. Det är barn och ungdomar från Borlänge kommuns skolor som har byggt olika delar av insektshotellet som sattes upp i Paradisparken den 9 oktober.
– Det var många som ville vara med i grupperna, som gjorde bihotellen, berättade Anna Lyrberg, slöjdlärare på Forssaklackskolan.
– Hela den här delen av Paradisparken är vigd åt mångfalden. Här finns bihotell och “restaurang” (blommor) för bina, berättar Pernilla Norén, stadsarkitekt Borlänge kommun.

Borlänge kommuns arkitekt Pernilla Norén visar åttondeklassare från Forssa Klackskolan hur de kan hjälpte till att montera de bihotell som skapats av eleverna på slöjden. Foto: Veronica Rigtorp

De blommor som börjats planteras på platsen ska gynna den biologiska mångfalden.
Tanken med projektet är att Borlänge unga invånare ska känna delaktighet i att få vara med och bygga, genom att göra bihotell på slöjden. Få ta del i samhällsbyggnadsarbetet/processen och var en del av medborgardialogen, samt få del av kunskapsspridningen.
Skulpturen är placerad i Paradisparken permanent och kan ses när som helst.

Wilma Högberg och Leah Katrin hade namngett sitt bihotell ” Bee Happy”. Foto: Veronica Rigtorp
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS