ANNONS

Klassiska Abbey Road-bilden när Beatles går över ett övergångställe, har väl ingen missat. Välrenommerade musikgruppen BeatUs tog några steg vid Silvbergsgruvas turkosblåvatten som en koppling till gruppen, vars musik de så värnar om.
Foto: Veronica Rigtorp

Beatlesnostalgi och stämsång av BeatUs

SÄTER. Två gitarrer, en bas och ett trumset. Fyra sångare. Precis som originalet. Beatles alltså. BeatUs bjöd på nostalgi och stämsång på högsta professionella nivå, som publiken lätt kunde ha förväxlat med de fyra killarna från Liverpool på 60-talet.

Under bar himmel och vid eldens sken utomhus vid den magiska Östra Silvbergs gruva välkomnades besökarna till konsert i sluttampen av Historiska veckan, som för övrigt är cirka två veckor.
BeatUs tog publiken tillbaka till 60-talet där de igen fick uppleva popen och historien bakom bandet Beatles, som fick världens musik att ta en annan riktning. Evenemanget ingick i Historisk veckas program som pågått mellan den 31 juli till 15 augusti.
BeatUs-herrarna står bakom Robert Wells i hans produktioner sedan 30 år tillbaka och vet hur man använder instrument och röst för att ge högsta möjliga kvalité.

Från vänster Michael Nilsson och Lasse Risberg i gruppen BeatUs. Med anekdoter, spelglädje, välklingande stämsång, ett ohämmat ös och musikalisk ekvilibrism tog BeatUs publiken med på en hyllning av ett av de absolut mest spelade och uppskattade banden genom tiderna – The Beatles.
Sättning som sig bör med bas, två gitarrer och trummor. Foto: Veronica Rigtorp

Nu har de bytt skepnad, från husband till att själv stå längst fram på scenen där de tog publiken med på en hyllning till ett av världens mest spelade band genom tiderna – The Beatles.
Musikalisk ekvilibrism, ohämmat ös och välrepeterad stämsång och roliga anekdoter bjöds det på. Och publiken var med på noterna.
”A Hard Day’s Night” dundrar de i gång med så scengolvetsplankor vibrerar, sista tonen hinner knappt klinga av innan de direkt efter spelar ”Please please me”. Den som inte vaknat då lär sova för evigt. Inte öronbedövande och högljud men välspelat, med sång som gav ståpäls.
– Vi öppnade med de två gladaste låtarna vi vet, konstaterade Lasse Risberg.

BeatUs spelar Beatles låtar kryddade med glädje, entusiasm och enorm musikalisk kvalité, så även sången. Från vänster Lars Wikström, Michael Nilsson och Lasse Risberg. Foto: Veronica Rigtorp

Under den en och en halv timme långa konserten var det full fart med låt efter låt och däremellan berättades Beatles historia på ett naturligt och roligt sätt, där låtvalet anpassats efter tidpunkten som precis förmedlats. Ibland inlindad i egna anekdoter, som den om Lill-Babs möte med Beatles. Eller ska vi säga Beatles möte med Lill-Babs.
Eller som den om dåliga gitarrer och Hobbexkataloger.
– 1,3 miljarder skivor sålde de. Miljarder alltså, säger Michael Nilsson.

BeatUs drog två fulla föreställningar vid konserten vid Silvbergsgruva. Foto: Veronica Rigtorp.

Under 60-alet slog de igenom ”Big Time” i världen. Fyra killar från Liverpool som förändrade världen.
Annars hade BeatUs inte fått möjlighet att idag spela dessa fantastiska låtar som gjorde The Beatles till världens mest kända grupp genom tiderna.
Sedan många år har BeatUs utgjort stommen av kompmusiker i Robert Wells scenproduktioner både i Sverige och i världen. Ett 90-tal svenska och internationella stjärnor har hittills passerat den scenen.
Ibland, när dessa eminenta musiker tar ledigt, byter de skepnad och förpassar sig tillbaka till det första mötet mellan John Lennon och Paul McCartney.
BeatUs-sättningen: Michael Nilsson gitarr och sång, Lars Risberg bas och sång, Lars Wikström gitarr och sång samt Roine Johansson trummor och sång.
Konserten genomfördes två gånger under kvällen. Båda sittningarna var fullbokade.
Den 15 oktober besöker gruppen Dalarna igen, med en spelning på Klockargården i Tällberg.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS