ANNONS

Joakim Johansson och Linda Jobs har många matkassar att packa på lagreet till E-handelsbeställningarna.
Foto: John Leander

Bäst i Sverige på E-handel direkt efter start

Hemköp i Hedemora startade nyligen med E-handel. Sedan första dagen 23 september har kundkretsen som vill beställa varor på distans vuxit med rasande fart.

De färdigpackade matkassarna står tätt på rad på ett bord på lagret. Och fler packas i tät följd. Snart kommer höras plingandet som signalerar att kunden har tryckt på en länk i sin mobil, för att tala om att han eller hon står på parkeringen utanför Hemköp.
Kundens matkasse, vars innehåll tidigare beställts över nätet, ska då levereras till bilen inom tre minuter.
Det här nya konceptet har gjort succé i Hedemora berättar Hemköps butikschef Terese Awen.
– Det går fantastiskt bra, säger hon och berättar att tjänsten snabbt blev fullbokat så butiken i stort sett fick lov att fördubbla sin leveranskapacitet efter bara en vecka.
Hon poängterar också att butiken har 99 procents leveransgrad, vilket betyder att det i stort sett alltid finns på plats de varor som kunden beställer.
– Det är den högsta leveransgraden i Sverige. Så vi är bäst i klassen efter bara en vecka.

E-handeln är ett fenomen på frammarsch och i storstäderna har det redan etablerat sig sedan en tid tillbaka och det är till stor del äldre över 65 som driver på utvecklingen. Inom den gruppen har antalet E-handelskunder hos Hemköp i Sverige ökat med 700 procent sedan samma tid förra året.
Men på mindre orter som Hedemora har etableringen ändå dröjt fram till nu. Och det hade förmodligen tagit ännu längre tid om det inte varit för coronapandemin, som puffat på efterfrågan att kunna beställa matvaror online och ta emot dem utanför butiken.
– Det är först nu vi har ett bra system och coronan har skyndat på det här. Annars hade det kanske tagit ett år till, säger Terese Awen.

Med E-handeln nu på plats så tror hon att den kommer att fortsätta öka och bli en bestående komponent. Men inte så pass att den kommer att ta över helt.
– Nej vi kommer aldrig bli en nätbutik, inte under vår livstid i alla fall. Men E-handeln är ett viktigt komplement.
JOHN LEANDER

Terese Awen, butikschef på Hemköp i Hedemora. Foto: John Leander
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS