ANNONS

Barnens Dag ger hopp för Ellie

BORLÄNGE. Borlänge Barnens Dag förening ger hopp för Ellie. För att samla in mer pengar till lilla Ellie, som har Krabbes sjukdom, ställer de upp sina hoppborgar i Maserhallen 27 april.

Borlänge Barnens Dag förening har redan skänkt 5 000 kronor till insamlingen för Ellie. Men när föreningens sekreterare Elin Arnesson för ett tag sedan kom med förslaget att göra hoppborgarna till ett hopp för Ellie var vice ordförande Curt Peleback med på noterna direkt.
– Vår förening är till för barn i Borlänge och Ellie är ett barn i Borlänge, säger Elin Arnesson.

På nationaldagsfirandet på Rommehed ställer Borlänge Barnens Dag förening upp sina hoppborgar och det brukar ge intäkter på 12 000 kronor. Nu hoppas föreningen på minst lika mycket till Ellie.
– Vi ställer upp våra hoppborgar i Maserhallen 27 april och så får barn betala 50 kronor i inträde, för den slanten får dom hoppa hur mycket dom vill, och alla pengar går till Ellie, förklarar Curt Peleback, vice ordförande i Borlänge Barnens Dag förening.

Minst fem hoppborgar blir det varar en som är en hinderbana.
Vid insamlingen kommer förutom föreningens medlemmar, andra frivilliga att hjälpa till med arrangemanget.

Ellie, två år, har den dödliga sjukdomen Krabbes, ingen bot finns i Sverige. I USA kan hoppet finnas, men behandling där kostar totalt fem miljoner kronor. En insamling till behandlingen, startade av Ellies mor och gudmor. Insamlingen har fått mycket uppmärksamhet, alla och en var i stugorna verkar vilja bidra, så nu samlas pengar in av privatpersoner, företag och föreningar, på olika sätt.
Där Barnens Dag föreningens initiativ är ett av alla som pågår.
Islingsby IK damlag hade nyligen insamlingen Gå-Lunka-Löp för Ellie, som gav 47 078 kronor.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 17 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS