ANNONS

Att stå på ett ben och samtidigt balansera med en tallrik på en pinne var inte något större problem för Charlie Lindström.
Foto: Mikael Eriksson

Barnen fick bli cirkusartister för en dag

LÅNGSHYTTAN. Barnen fick själva bli cirkusartister när Cirkus Roman gästade Långshyttan. Clownen Roman visade och hjälpte barnen att själva utför hans trick och konster.

Cirkus Roman stannade till vid Folkets hus i Långshyttan. Roman Kripatov, eller som han kallar sig clownen Roman, är cirkusartist i tredje generation målade med ord upp en bild av hur det är att vara på en cirkus och arbeta där.

Ur sin cirkusvagn dukade han upp ett smörgåsbord med allehanda redskap. Bollar, käglor, ringar och enhjuliga cyklar var något av det som han plockade fram. Roman visade en rad olika trick och bjöd barnen att bli en del av föreställningen eller rättare sagt barnen fick ta huvudrollen i hans cirkus.

Han fick dem att våga prova, även om det kunde vara lite läskigt att balansera uppe på en boll. Och barnen var snabba på att peppa varandra.
– Du klarar det, hördes ett av barnen uppmuntrande ropa till en kompis som tvekade inför ett trick.
– Balansen är grunden, det styr hela kroppen, sa Roman.

Och han konstaterade att det bland barnen fanns mycket talang samlat och att de snabbt lärde sig tricken.
– De är jättemodiga, sa han i berömmande ordalag.
Han berättade även för baren att det är viktigt att lyssna till instruktioner att man måste kunna kommunicera med varandra.

Under förmiddagen var det de lite yngre barnen som stod i fokus bland annat en grupp från avdelningen Fjärilen på förskolan Ekorren. Efter lunch var det dags för de lite äldre barnen att få prova att vara cirkusartist för en dag.

Från Långshyttan rullade Roman och hans cirkusvagn vidare mot Örebro och Värmland men han hade en avskedshälsning:
– Jag hoppas jag kan få återvända till Hedemora, kanske på sportlovet.

Publicerat i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 45 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS