ANNONS

Säters IF Ishockeyförening vill locka fler barn till ishockeyn. Därför hålls ett par prova-på-tillfällen, vilket avslutas på lördag.
Foto: Privat

Barn kan prova på ishockey i ishallen

SÄTER. Säters IF Ishockeyförening vill locka fler barn till ishockeyn. Därför hålls ett par prova-på-tillfällen, vilket avslutas på lördag.

På lördag den 18 januari håller Säters IF Ishockey säsongens sista prova-på-tillfälle för barn som vill testa att spela ishockey. Träffarna riktar sig till pojkar och flickor som är födda mellan 2012 och 2014. Det hölls två liknande träffar i höstas och det hela sker under Tre Kronors Hockeyskolas flagg.
– Föreningen har cirka 15 utrustningar som vi lånar ut så att barn har möjlighet att testa. För oss som förening är det viktigt att vi underlättar för föräldrar och barn som vill testa, vilket är syftet med prova-på, säger Helena Åkerberg Hammarström, ordförande i Säters IF Ishockey.
Vid vissa tillfällen har hockeyskolan lockat över 50 barn till Kristinehovs ishall.
– Som ordförande är jag oerhört stolt över vår Tre Kronor-verksamhet. Att vi i lördags hade 56 barn på isen är helt fantastiskt. Detta görs möjligt tack vare en stark tradition och ledare som verkligen gör skillnad, berömmer Helena Åkerberg Hammarström.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v4

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS