– Det är åt helvete. Jag har haft mina pengar här i 40 år. Det är yngligt! det blir fan ingenting kvar här, säger Ove Larsson bestämt.
Foto: Veronica Rigtorp

Bankkontor läggs ned – personalen flyttas

LUDVIKA/GRÄNGESBERG. Handelsbanken i Grängesberg läggs ned. Från och med den 3 maj får bankkunderna besöka sin handläggare hos Handelsbanken i Ludvika.

Grängesberg blev andra ort i länet att drabbas av beslutet att lägga ned 180 kontor i landet, som Handelsbanken meddelade hösten 2020. Länschef Carolin Forsberg säger till Sveriges television att hon inte kan säga mer om fortsättningen i länet just nu.
– Våra kunder blir alltmer digitala och besöker våra kontor mer och mer sällan. Hela 98 procent av Handelsbankens bank-ärenden idag görs digitalt, säger Carolin Forsberg.
– När våra kunder besöker oss på kontoren har de också ofta lite mer avancerade frågeställningar. Därför vill vi nu möta upp dessa behov genom att erbjuda mer specialistkompetens och beslutskraft på våra kontor men på färre orter. Grängesberg är en fortsatt viktig marknad för oss och genom att samla kompetens på kontoret i Ludvika kommer vi kunna möta upp efterfrågan från våra kunder på mer specialiserad rådgivning. Förändringarna i banken kommer också innebära ett ännu bättre digitalt erbjudande och att vår kundtjänst på telefon får ännu större befogenheter och möjligheter att hjälpa kunderna. Handelsbanken fortsätter att vara en personlig bank som finns nära kunderna, oavsett om mötet sker på kontor, via telefon eller digitalt kommer vi se till att ta hand om våra kunder på bästa sätt. Medarbetarna på kontoret i Grängesberg kommer att följa med till kontoret i Ludvika vilket vi märker att kunderna uppskattar mycket, säger Carolin Forsberg, Handelsbankens länschef Dalarna.

Sista banken i Grängesberg, Handelsbanken läggs ned. Foto: Veronica Rigtorp

Men hur går det för de procent av invånarna som inte är digitala?
– Många av våra kunder, och det gäller även de som är digitala i stor utsträckning, efterfrågar ibland fysiska möten. Även om det blir alltmer sällan kunderna väljer att besöka oss så är det fysiska mötet fortfarande väldigt viktigt för oss, fortsätter Caroline Forsberg.
– Det är därför vi vill bygga ännu starkare kontor med större möjlighet till specialistkompetens men på färre orter. Vi vill fortsätta träffa våra kunder och fortsätta leverera den rådgivning kunderna efterfrågar.
På bankens hemsida står det ”En bank för dig” och fortsätter med ”Vi ser det som självklart att sätta oss in i våra kunders förutsättningar, utmaningar och möjligheter. Endast då kan vi ge riktigt kvalificerad rådgivning och vara ett bra stöd. Som kund väljer du var, när och hur du gör dina bankärenden – digitalt, på bankkontoret eller över telefon”.
Fast valet av bankkontor, kommer framöver inte att gälla för dem som vill göra sina bankärenden på Handelsbankens kontor i Grängesberg.

”Vi har ett rikstäckande kontorsnät med fler än 4 000 rådgivare över hela landet”, säger man också på hemsidan, vilket en del Grängesbergsbor inte tycker stämmer riktigt om man slår igen Grängesbergskontoret.
– Det är åt helvete. Jag har haft mina pengar här i 40 år. Det är ynkligt! Det blir fan ingenting kvar här, säger Ove Larsson bestämt, innan han tar ut lite kontanter på bankomaten vid Handelsbankens kontor i Grängesberg.
– Jag vill uppmana alla våra kunder att höra av sig till kontoret om de har frågor eller funderingar kring hur de ska hantera sina bankärenden i framtiden. Tillsammans brukar vi alltid kunna hitta en bra lösning, avslutar Caroline Forsberg
Än så länge finns både kontor och bankomat kvar.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS