ANNONS

Foto: Pressbild

Banken stöttar näringsliv och föreningsliv med en miljon

AVESTA/HEDEMORA/SÄTER Södra Dalarnas Sparbank har öronmärkt en miljon kronor som ska gå till extra stödinsatser till näringslivet och föreningslivet i Avesta, Hedemora och Säters kommuner.

Med anledning av den rådande situationen med coronavirusets spridning har Södra Dalarnas Sparbank beslutat om att sätta av en miljon kronor till närings- och föreningslivet i södra Dalarna. Detta gäller de tre kommuner som banken har verksamhet i, alltså Avesta, Hedemora och Säters kommuner.

Dessa stödinsatser riktar sig till näringslivsorganisationer samt kultur- och idrottsföreningar i de tre kommunerna.
I ett pressmeddelande förklarar banken att “verksamheten ska ha påverkats allvarligt ekonomiskt av coronavirusets följder. Det kan handla om intäktsbortfall, utökade kostnader för inställda arrangemang som skulle skett i närtid eller akuta stödinsatser mot företag”.

Jonas Nyberg är vd för Södra Dalarnas Sparbank som har öronmärkt en miljon kronor som ska gå till extra stödinsatser till näringslivet och föreningslivet i Avesta, Hedemora och Säters kommuner.

 

– Många påverkas av coronavirusets effekter och för oss är det självklart att visa vårt engagemang och göra samhällsnytta i såväl goda som dåliga tider. Vi hoppas att vår extra miljon kan bidra till att lokala verksamheter som är viktiga för människors välmående och en attraktiv bygd kan finnas kvar. De pengar vi ger ska gå till allmän nytta därför kanaliserar vi dem via föreningar och organisationer som i sin tur ger stöd till näringsliv, kultur och idrott, säger Jonas Nyberg, vd för Södra Dalarnas Sparbank, i pressmeddelandet.

Berörda organisationer och föreningar kan ansöka om stödet fram till och med den 30 maj. Mer information om hur man går till väga finns på bankens hemsida, www.sodradalarnassparbank.se.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 17, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS