ANNONS

Fredrik Zetterström, Borlänge Bandy.
Foto: Jan-Erik Lindroth

Bandyprofil prisas – “Årets sportförälder”

BORLÄNGE. Fredrik Zetterström, Borlänge Bandys 47-årige ordförande, har utsetts till ”Årets sportförälder” av hotellkedjan Scandic. Fredrik är den ende inom svensk bandy som får utmärkelsen. Ytterligare 54 eldsjälar från 55 specialidrottsförbund i landet hyllas. – Både oväntat och väldigt roligt. Inget man räknar med, säger en glad Fredrik Zetterström.

Ytterligare en ledare från Dalarna prisas: Therese Holst i Team Dansa Falun.
Priserna till Årets sportförälder delas ut för fjärde gången i rad och denna gång var 1 100 personer nominerade.
– Alla nomineringar har varit vinstkandidater, men det allra bästa har varit insikten om att det finns så många personer som gör väldigt mycket gott för barn och ungdomars utveckling. Samtliga vinnare är verkligen riktiga eldsjälar som lägger ned det lilla extra för att barn och ungdomar ska känna glädje i sin sport, konstaterar Rickard Forsberg, sponsringschef på Scandic.

I år har möjligheterna att följa och stötta barn och ungdomar i olika sporter varit relativt begränsade.
– Många har väl samlat ihop en hel del från alla andra säsonger. Nu har det väl bara blivit en gång i veckan ute på Tunet, andra säsonger vågar jag inte tänka på hur många timmar jag lagt ner. Då har det handlat om minst tre kvällar i veckan plus alla hemmamatcher, kommenterar Fredrik Zetterström.

Han kom till Borlänge och bandyn 2007. Då som ansvarig för bandyskolan som saknade ledare. Sonen Joel, som fyllt sex år, ville börja träna bandy och pappa Fredrik följde med.
– Jag var en novis på bandy och hade inte alls sysslat med det. Däremot som tränare på elitnivå för Borlänge SK i innebandy och fotbollsledare i Bullermyrens aktivitet ”Bollek”.
Med åren har han blivit varmare i kläderna. I juni 2019 valdes Fredrik till ny ordförande efter Axel Eskeby, parallellt har han lagt ner åtskilligt med timmar på klubbens bandyungdomar. Inte bara på sonen Joel utan självklart också på alla ivriga spelare och sett dem utvecklas.

Joel, som lockade Fredrik till bandyn en gång, spelar fortfarande. Fredriks andra två barn, döttrarna Wilma och Tilde, sysslar med konståkning och själv har Fredrik i sena dagar gjort inhopp för Borlänge Bandys U-lag.
– Säsongen 2019-20 var jag inte bara ordförande i klubben utan också tränare och spelare. Det blev ett par matcher i U-laget och jag svarade faktiskt för en assist. Den säsongen hade jag kanske varit mer kvalificerad för den utmärkelse jag fått nu, säger han med ett skratt.
Övriga i klubben gläds och säger grattis!

Insänt av
Gugge Häglund

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS