ANNONS

Sommarjobbarna klipper invigningsbandet för den nya footgolfbanan vid Säters golfbana.
Foto: Malin Lilja Altörn/Säters kommun

Bana för fotbollsgolf har ställts i ordning

SÄTER Sommarjobbade ungdomar har ställt i ordning en bana för footgolf på Säters golfbana. “Kul för dem att få skapa något som kommer att finnas kvar”, säger handledaren Lars Sundberg.

Under sommaren iordningsställdes och invigdes banan, som har nio hål. Footgolf är, precis om det låter, golf där man använder fötterna och fotbollar i stället för golfklubbor och golfbollar. Den nya banan ligger på samma plats som Säters golfklubbs korthålsbana på Skönvik.

Kommunens sommarjobbare har haft som arbetsuppgift att ställa i ordning banan.
– Fantastiskt kul att det nu finns en bana i kommunen och på en så vacker plats som vid Ljustern som förhoppningsvis kan locka många att prova och börja spela footgolf, säger Malin Lilja Altörn, fritidschef i Säters kommun, i ett pressmeddelande.

Sommarjobbarna har jobbat hos flera föreningar i Säters kommun. Hos golfklubben har de bland annat fått gräva de nio stora hålen som används på footgolfbanan. De fick även vara med och inviga banan, med högtidlig bandklippning. Dessutom fick de spela den allra första rundan på banan.

– Det är kul för sommarjobbarna att få skapa något som kommer att finnas kvar och förhoppningsvis användas av många Säterbor och besökare, säger Lars Sundberg, som varit handledare för sommarjobbarna på golfklubben, i pressmeddelandet.

– Banan är alltid öppen, ingen bokning krävs och det är kostnadsfritt i år, hälsar Malin Lilja Altörn.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 33, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS