ANNONS

Badhuspersonalen i möte om att de ska hjälpa äldreomsorgen i Hedemora.
Foto: Lars-Åke Östlin

Badhuspersonal hjälper äldreomsorgen

HEDEMORA z Fritidsenhetens personal hjälper omsorgen. Det bestämdes när man insåg att mycket av fritidsenhetens verksamheter kommer att hållas stängda ett tag på grund av coronapandemin.

Alldeles nyss var det bestämt att Vasahallens simhall skulle hållas stängt fram till 11 januari. Nu är datumet framflyttat till 24 januari. Hur läget är då är oklart med tanken på coronapandemin. Under dessa oklara omständigheter skulle personalen gå sysslolös.

Men nu har man löst det genom att låna ut personalen till omsorgsenheten och särskilt till äldreomsorgen, berättar Lars-Åke Östlin, chef på fritidsenheten.
– När vår verksamhet stänger får man hitta annan form av sysselsättning. Nu fanns ett önskemål att personalen skulle få finnas till i omsorgen. Och min personal är ju så positiv. De finner sig i saker på ett enkelt sätt. De kan vara glädjespridare dit de kommer.
Personalen från fritidsenheten har fått en basal hygienutbildning och ska inte hjälpa till i den direkta vården. Istället fungerar de som ett komplement för den ordinarie personalen, förklarar Terese Sörbergs, chef för bemanningsenheten.

– De läser tidningen för de äldre, håller sällskap och går ut på promenad. Det är ju ett hårt tryck på den ordinarie personalen, så det här är fantastiskt.

En som har fått kliva över från badhus till äldreomsorg är Kerstin Fredriksson. Hon hade helst ägnat sig åt simundervisning, men tycker ändå att det här är en rimlig lösning.
– Det är inga konstigheter. Vi får väl ställa upp för varandra över gränserna.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS