ANNONS

Axel 11, ger sig inte
Foto: Bo Joffer

Axel, 11 år, hoppas på en skateramp i Horndal – försökte för fem år sedan

HORNDAL. För fem år sedan skrev då sexårige Axel Sjöström ett nmedborgarförslag om en skatepark i Horndal, vilket inte blev verklighet. Nu gör han ett nytt försök,.

För fem år sedan skrev då sexårige Axel Sjöström i Horndal ett brev till kommunalrådet Lars Isaksson (S) som blev medborgarförslag om en skatepark i Horndal. När han var sju år bjöds Axel in på kommunfullmäktiges möte i Fors och möttes med ett nja, formellt nej men kanske:

Axel trodde på en skateramp redan för fem år sedan men politiken glömde löftet

”Det kanske blir en skateramp i stället”, sa Axel Sjöström till Avesta tidning efter fullmäktigemötet.
Hans medborgarförslag att kommunen skulle bygga en skatepark och en lekplats vid Horndals brukspark men det var ju inte kommunens mark så Axels pappa Magnus trodde ändå att det kunde bli något för politikerna var på tå och kommunalrådet Lars Isaksson kom på besök. Man var ute tillsammans och tittade på tre olika alternativ.
Vad hände sedan?
– Det hände ingenting, konstaterar Axel, nu elva år och skriver syrligt i sitt nya medborgarförslag om en skateramp i Horndal.
“Ni har bara lämnat det åt sidan och gjort andra saker, till exempel den där lysande statyn vid skateparken som säkert kosta jättemycket”.
Vad gör du nu?
– Skrev ett nytt medborgarförslag om en skateramp i Horndal, säger Axel och familjen har ju läst om att det ska bli en ny skolgård vid skolan och Axel tycker att det vore en bra plats.

Fotboll är det enda man kan ägna fritiden till konstaterar Axel

I medborgarförslaget så konstaterar Axel att det inte finns något roligt i att göra för barn och ungdomar i Horndal. För små barn finns en lekpark men för lite äldre så finns bara fotbollsplanen som dock bara går att använda på fritiden för annars är den schemalagd till olika klasser.
Axel tror att en skateramp också kommer att minska bråket bland Horndals unga.
“För just nu finns inget att göra så det kanske sker mer bråk. Men om det byggs en skateramp i Horndal kanske det inte blir lika mycket bråk”‘
“Ni verkar göra allt åt Avesta! Så snälla fixa mina förslag så vi får en roligare plats på fritiden och skoltiden i Horndal, skriver Axel vars förslag registrerats hos kommunen.
Om sju år får Axel rösta och bli politiker som Lars Isaksson och har han inte fått sin skateramp innan dess så kommer väl rampen då.

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Avesta/Norberg v45

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS