ANNONS

Avgiftsfri busstrafik kan bli verklighet i Hedemora kommun.
Foto: John Leander

Avgiftsfria bussar kan införas i Hedemora

Avesta kommun har haft avgiftsfri kollektivtrafik. Nu funderar Hedemora kommun på att göra samma sak. – Vi tittar på det under mandatperioden, säger kommunalrådet Stefan Norberg (S).

Stefan Norberg är noga med att betona att majoriteten i kommunen inte officiellt driver frågan om avgiftsfria bussar än, men att det utreds vad det skulle kosta. Och det finns ett gryende intresse för avgiftsfri kollektivtrafik i Hedemora.
– Det är intressant ur ett medborgarperspektiv och det är ju bra för miljön om vi kan öka resandet i kollektivtrafiken, säger Stefan Norberg.

Men samtidigt befinner sig grannkommunen Avesta, som är förebilden med avgiftsfri kollektivtrafik, i konflikt med Region Dalarna om priset för ”gratis” busstrafik. Region Dalarna vill gradera upp de cirka fyra och en halv miljon kronor som Avesta idag betala Dalatrafik till ungefär det dubbla.
Men Stefan Norberg tar den saken med ro och strävar inte efter att bråka om priset, utan välkomnar i nuläget bara ett beslut om Avesta. För då vet man mer på Hedemora kommun vet vad man har att förhålla sig till.
– Vi ser fram emot ett beslut. Då får vi förhoppningsvis en prislapp per kommuninvånare.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS