ANNONS

Anna-Lena Pligg är ny fritidschef på Avesta kommun.
Foto: Rebecca Linder

Avestas nya fritidschef på plats

AVESTA. Anna-Lena Pligg är kommunens nya fritidschef. Hon ser fram emot att anta utmaningen i att utveckla Avestas attraktionskraft med en bra fritidsverksamhet.

– Det blir en utmaning, men det ska bli spännande, säger hon.
Vi träffar henne i samband med kommunens föreningsfrukost dit ganska många föreningar slutit upp. Andra dagen på nya arbetet är det fortfarande väldigt mycket att ta in och mycket som ska falla på plats innan hon kan axla rollen som fritidschef på allvar.
– Just nu handlar det mycket om att lära känna de som jag ska jobba närmast med och jag längtar efter att få komma ut och se verksamheterna och träffa föreningar, något som jag hoppas kunna börja göra under de närmaste veckorna, säger Anna-Lena Pligg.

Hon är bosatt i Riddarhyttan i Skinnskattebergs kommun och kommer närmast från en tjänst i Arboga kommun där hon arbetade som enhetschef med ansvar för föreningar och anläggningar. Innan arbetade hon i Skinnskattebergs kommun med liknande arbetsuppgifter och där hon även ansvarade för en stor Körstämma. Hon har en turismutbildningen i botten och har även arbetat som turismsamordnare. Anledningen till att hon sökte sig hit till Avesta är dels för att hon är från Fagersta från början och att hon har varit mycket i Avesta genom åren. Hon har även haft en son som varit bosatt här. En kollega tipsade henne om jobbet som fritidschef.
– Han tyckte att det lät som om tjänsten var perfekt för mig så jag sökte och här står jag nu, säger Anna-Lena glatt.

Hon ser det som en fördel att komma utifrån och få börja från start med att bygga upp ett kontaktnät.
– Fritidsverksamheter är ofta det som gör att människor trivs i en kommun och som gör att man vill bo kvar, framhåller Anna-Lena.
Personligen har hon alltid varit föreningsaktiv. För länge sedan spelade hon innebandy och hon har även varit aktiv inom Folkets hus & parker. Idag spelar hon bowling.
– Avesta ligger i framkant när det gäller fritidsaktiviteter om man jämför med andra kommuner. Det finns mycket anläggningar och framförallt mycket för spontanidrotten som fångar upp många som kanske inte är föreningsknutna. Så jag ser fram emot att få utveckla och förvalta det som redan finns här, säger Anna-Lena.

Föreningslivet har hon inte hunnit få en riktig överblick över ännu, men säger att det ändå verkar som att Avesta har många aktiva föreningar.
– Men generellt så är föreningslivet på väg nedåt. Många som är engagerade börjar bli till åren och ungdomar idag har ingen lust att sitta styrelser. Jag tror tyvärr att det gamla föreningstänket är på väg bort och att vi måste skapa lite andra mötesplatser och former att arbeta på också, säger Anna-Lena.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 41.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS