Avestamord utreds från Falun

AVESTA/FALUN. Den kropp som i fredags hittades i närheten av Gävle bedöms vara den försvunna kvinnan från Avesta. Nu inleds en förundersökning i Falun.

En mordutredning inleddes början av februari efter att en kvinna hemmahörande i Avesta befarades ha bragts om livet. Senare greps hennes man som misstänkt för mord och en sökinsats efter kvinnan har pågått i olika omfattning sedan dess.

Utredningsgruppen i mordutredningen har under måndagen haft ett möte med utsedd förundersökningsledare vid åklagarkammaren i Falun. Vid mötet gjordes en plan för det fortsatta utredningsarbetet.

En kropp som bedöms vara kvarlevorna efter den försvunna kvinnan i Avesta anträffades i närheten av E4, några mil norr om Gävle vid lunchtid fredag 22 februari. Platsen spärrades av och undersöktes av kriminaltekniker varpå kroppen omhändertogs och fördes till Rättsmedicinalverket i Uppsala för undersökning för att fastställa dödsorsaken och för att fastställa identiteten. Undersökning beräknas vara klar under innevarande vecka.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Verktyg ned ett uppskattat värde av cirka 100 000 kronor har under natten stulits i Krylbo.
AVESTA. Avesta kommun och Outokumpu kom att stå i fokus vid årets andra företagsfrukost. Kommunalrådet Lars Isacsson pekade på den långa historia med industriell produktion som finns.
AVESTA. IK Stål firar 60 år. Klubben bildades 1959 när friidrottarna valde att lämna Avesta IF och bilda eget. Jubileet firas 23 mars med en födelsedagsfest för nya och gamla medlemmar.