ANNONS

Nya tränaren i Lokomotiv, Nicklas Hildensjö, Mattias Änstgård och Mattias Bredenfeldt, ordförande i Krylbo AIS.
Foto: privat

Avestaklubbar ska samarbeta – “Ett måste för att överleva”

Allt gammalt är glömt – nu ska Krylbo AIS och IBF Lokomotiv Avesta samarbeta. – Det är ett måste för att innebandyn ska överleva i Avesta, säger Mattias Bredenfeldt, ordförande i Krylbo AIS.

Det finns just nu två innebandyklubbar i Avesta, nu ska de gemensamt se till att innebandyn får två stadiga ben att stå på och att den ska växa sig starkare.
Nyligen så gjordes allt klart för samarbetet mellan Krylbo AIS och Lokomotiv. Ett samarbete som betyder att Krylbo ska ta hand om ungdomsverksamheten och Lokomotiv ska ha seniorlag.
– Vi kommer att ha ett herrlag i division 3 och ett i division 5. I utvecklingslaget kommer det att vara spelare från Krylbos lovande pojklag, berättar Sandra Jonsson, styrelsemedlem i Lokomotiv.

Något damlag finns inte i dagsläget i klubben, senast det skedde var säsongen 2017/18.
– Men vi stänger inte några dörrar för ett damlag och på sikt ska vi ha ett, säger Sandra Jonsson.
Samarbetet innebär att klubbarna fortsätter med två föreningar och med varsin styrelse.
– Nu gör vi ett avstamp och börjar om. Fördelen med två föreningar i ett samarbete är att vi inte riskerar något ekonomiskt. Det här är också ett måste för att innebandyn ska överleva i Avesta, säger Mattias Bredenfeldt.

Krylbo AIS har i dagsläget fem-sex pojk- och ett flicklag.
– Det har dessvärre varit svårt att nå tjejerna att börja spela. I dag har vi ett flicklag födda 2006/07 som är oerhört seriösa och som kommer att köra sommarträning. Men vi vill givetvis ha fler flicklag och vårt gemensamma mål är att utveckla innebandyn i Avesta, säger Bredenfeldt.

Föreningarna kommer att jobba tillsammans mot framtiden och bland annat genom att ha en gemensam sportgrupp.
– Det här är den enda vägen att gå för innebandyn i Avesta. Kommunen är liten och vi kan inte jobba åt olika håll. Krylbo gör ett bra jobb med att sköta innebandyn på barn- och ungdomssidan. Vi får lägga all fokus på att skapa en stark seniorverksamhet i Avesta, säger “Lokets” sportchef Jonny Eritz i ett pressmeddelande.

Klart är att 43-årige Nicklas Hildensjö kommer att träna “Loket” kommande säsong.
– Jag är så stolt över att få chansen och är ivrig att få komma igång med att träna en så, vad vi ser i nuläget, otroligt kompetent spelartrupp, säger Nicklas i ett pressmeddelande.

Fakta
Krylbo AIS bildades 1992 och hade fram till den gångna säsongen haft ett seniorlag i seriespel.
IBF Lokomotiv Avesta bildades för nio år sedan, 2011, då som ett korplag som spelade i Hällaserien i Västerås. Säsongen 2015/2016 klev klubben in i seriesystemet och den gångna säsongen slutade laget sexa i division 3 Dalarna/Gästrikland.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS