ANNONS

“Inte klokt”, säger Therese Asplund om sitt medaljregn i Fotograferings-SM.
Foto: Privat

Avestafotograf svensk mästare i barnfoto

AVESTA Therese Asplund, som driver fotostudion Linslusen i Avesta, tog hem segern i kategorin barnfoto vid årets svenska mästerskap i fotografering.

– Visst är det inte klokt.
Det är det första Therese Asplund säger när hon kommenterar sin seger, som är den första sedan flera års topplaceringar.
– Jag har ju tävlat i många år och legat topp fem, så det är otroligt roligt att äntligen ta hem alltihop.
Särskilt nöjd är hon över poängen, hon fick 97 av max 100.
– Man är ju jättenöjd när man får 85. Bara det är svinhögt.

Men det finns också mycket annat som gör hennes insats anmärkningsvärd. Hon deltog i fem kategorier av totalt tio och tog medalj i samtliga.
Förutom förstaplatsen i barnfoto kom hon tvåa i klassiska porträtt och trea i kategorierna gravid, kreativa porträtt och kommersiell.
Allt detta har den rutinerade Avestafotografen dessutom lyckats med i en hårdnande konkurrens.
– Tävlingen har ju vuxit enormt. Vi har nästan 1 400 bidrag i år. Det var 144 bidrag bara i barnkategorin. Sverige har så otroligt många bra porträttfotografer, så klassen är hög i alla kategorier.

Att mot den bakgrunden få vinna ser Therese Asplund som mycket hedervärt.
– Först är det otroligt roligt att få titulera mig svensk mästare. Sedan blir det ju så klart ett kvitto på att det jag gör faktiskt håller hög standard. Tävlingen är öppen för alla i Sverige numera, förut var den bara för professionella. Det blir många bra bilder och många nya namn, så det kommer att bli svårare och svårare att vinna, säger Therese och skrattar.

Att hon vann just kategorin barnfoto värmer lite extra av flera skäl.
– Det var där jag började för 20 år sedan och alltid tyckt varit roligast. Och vinnarbilden togs ju inte heller i någon fanzy studio utan hemma hos någon där jag hade riggat upp kameran. Ibland kan det räcka med en lampa i ett vardagsrum.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS