ANNONS

En skiss över den planerade multihallen.
Foto: Illustration: Umax

Avestaföretagare ser fram mot byggstart av den nya multihallen i Skogsbo

Byggföretaget Umax bygger en ny multihall i Avesta och bakom projektet står Avestaföretagaren Pontus Björklin.

Nyligen meddelade byggföretaget Umax att de bygger multihallen där bland annat padelhall, kontor samt hotell och restaurang kommer att ingå.

Pontus Björklin berättar på Avesta kommuns hemsida att första spadtaget för den totalt 7 600 kvadratmeter stora byggnaden planeras till slutet av januari.
Byggnaden ska ligga intill Ingo-macken i höjd med Skogsbo. Den kommer att inredas för bland annat en padelhall, en bilhall, lokaler för kontorsverksamhet och ett hotell med 46 rum, restaurang och konferensrum
– Jag har redan flera intressenter till hotell och restaurangen. Padelhallen kommer Tony Rickardsson att driva, berättar Pontus Björklin.

Huset kommer att byggas i två våningar, främst i trä men med en stödjande stålkonstruktion. Avtalet för totalentreprenaden uppgår till en summa om 100 miljoner kronor
Investeringen innebär också att Pontus Björklin ökar ut sitt fastighetsbestånd ytterligare i Avesta. Han berättar att idag har han cirka 60 000 kvadratmeter lokalyta och multihallsprojektet har tagit ett år av förberedelser.
En längre intervju med Pontus Björklin publiceras inom kort.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS