Avestaföretagare ser fram mot byggstart av den nya multihallen i Skogsbo

En skiss över den planerade multihallen.
Foto: Illustration: Umax
Byggföretaget Umax bygger en ny multihall i Avesta och bakom projektet står Avestaföretagaren Pontus Björklin.

Nyligen meddelade byggföretaget Umax att de bygger multihallen där bland annat padelhall, kontor samt hotell och restaurang kommer att ingå.

Pontus Björklin berättar på Avesta kommuns hemsida att första spadtaget för den totalt 7 600 kvadratmeter stora byggnaden planeras till slutet av januari.
Byggnaden ska ligga intill Ingo-macken i höjd med Skogsbo. Den kommer att inredas för bland annat en padelhall, en bilhall, lokaler för kontorsverksamhet och ett hotell med 46 rum, restaurang och konferensrum
– Jag har redan flera intressenter till hotell och restaurangen. Padelhallen kommer Tony Rickardsson att driva, berättar Pontus Björklin.

Huset kommer att byggas i två våningar, främst i trä men med en stödjande stålkonstruktion. Avtalet för totalentreprenaden uppgår till en summa om 100 miljoner kronor
Investeringen innebär också att Pontus Björklin ökar ut sitt fastighetsbestånd ytterligare i Avesta. Han berättar att idag har han cirka 60 000 kvadratmeter lokalyta och multihallsprojektet har tagit ett år av förberedelser.
En längre intervju med Pontus Björklin publiceras inom kort.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Det blev storslam för Avesta och familjen Duplantis vid Idrottsgalan i måndags. Armand, mamma Helena och pappa Greg blev alla prisade i galan för sportåret 2020.
AVESTA Hon blev elithandbollsspelare. Hon fick endometrios, en smärtsam kvinnosjukdom. Jessica Dickfors från Avesta berättar om en svår kamp, men också om ett mirakel.
Det är många som längtat efter snö och skidåkning – och den som väntar på något gott... I Fornby Klint startade snöläggningen i början på förra veckan och förutsättningarna ser bra ut.