ANNONS

Åvestadalskolan ska genomgå en stor renovering för cirka 20 miljoner kronor, berättar Laila Borger (S), ordförande i Gamla Byn AB och Mikael Westberg (S), ordförande i bildningsstyrelsen.
Foto: Rebecca Linder

Åvestadalskolan rustas för 20 miljoner

KRYLBO. Åvestadalskolan ska nu genomgå en rejäl upprustning och ett stort energibesparingsprojekt. Kostnaden för hela arbetet kommer att landa på runt 20 miljoner kronor.

Åvestadalskolans högstadium är byggt runt 1970 och omfattar 6 200 kvadratmeter. Storsatsningen på renoveringen av högstadiet ansvarar Gamla Byn AB för eftersom det är de som äger byggnaden.
– Det här är den största satsningen som gjorts på en skola på länge och när allt är klart så kommer det i princip att bli som en helt ny högstadieskola, säger Mikael Westberg (S), ordförande i bildningsstyrelsen.

Arbetet med renoveringen kommer att dra igång i samband med sommarlovet 15 juni och då inleder man med tyngre arbeten som inte går att genomföra när det är verksamhet i lokalerna. Under hösten kommer de sedan att arbeta med bygg och installationer i två av huskropparna.

Kostnaden för allting kommer att landa på runt 20 miljoner kronor.

Läs mer i kommande helgs nummer av Annonsbladet (Avesta/Norberg).

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS