ANNONS

Rickard Jansson – en av fyra som driver Avesta Padel Center.
Foto: Niclas Bergvall

Avesta Padel Center värd för första deltävlingen

AVESTA Viaplay Padel Open kommer till Avesta. Där avgörs första steget i den internationella tävlingen med totalt 64 spelare. – Det är bra kvalitet på startfältet, berättar Richard Jansson.

Kommande helg, den 12-13 september, intar den lokala padeleliten Avesta Padel Center.
Då ska den första omgången i Viaplay Padel Open spelas med 16 herr- och lika många dampar.
– Det bara small till och blev fullt i herrklassen. Damklassen hoppas vi också ska bli fullbesatt, säger Richard Jansson, som driver padelhallen.
Under sommaren har lokala turneringar i Viaplay Padel Open spelats i hela Sverige.
Nu är det Avestas tur.
– Herrarna kommer att spela på lördagen och damerna dagen efter, berättar Jansson.

För att ta sig till finalen i behöver de tävlande ta sig förbi flera steg. Först lokalt, sedan regionalt och slutligen nationellt.
Sedan väntar den internationella finalen i Malmö, som också kommer att sändas i Viaplay. Där tävlar finalisterna om 40 000 kronor och då kommer det även tävlande från Finland, Norge och Danmark
– Det är bra kvalité på startfältet i Avesta. De flesta är från närområdet, men det kommer en del utifrån också. Vi har fått flera samtal från de som vill vara med i herrklassen, men de får stå på reservlistan. Men det är fler utifrån i damklassen, berättar Richard Jansson.
Någon publik tillåts dock inte på grund av coronapandemin.

Vilka är favoriter?
– I herrklassen tror jag på Victor Lantz och Henrik Lantz samt Andreas Isaksson som spelar med Joel Stenlund från Falun. I damklassen ska Eva-Karin Fridell spela med Cristina Gomez, de blir farliga. Men jag hoppas också på Frida och Linn Hansdotter (ha ha), säger Richard som är sambo med Frida.

Det var den 25 mars 2018 som padelhallen öppnade i Avesta och sedan i februari i år är det Richard Jansson, Frida Hansdotter, Johan Dahlin och Linn Hansdotter som driver hallen.
– Intresset för padel är stort även om det varit lugnare i hallen under sommaren, berättar Rickard Jansson, som också skulle ha varit med i Viaplay Padel Open.
– Men jag är dessvärre skadad.
En deltävling har redan avgjorts i bland annat Borlänge och den 5 september spelas det i Falun.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS