ANNONS

Avesta kommun är en av de nya medlemmarna i nätverket Stockholm Business Alliance.
Foto: Pär Sönnert

Avesta går med i Stockholm Business Alliance

AVESTA Stockholm Business Alliance är ett nätverk mellan 55 kommuner i åtta län. En av de nya medlemmarna i nätverket är Avesta kommun.

Fokus för nätverket Stockholm Business Alliance är att attrahera utländska investeringar till regionen. I medlemskapet ingår även att förbättra kommunernas service till företagen.
– Det här ligger helt i linje med hur vi jobbar i Avesta, med att öka attraktiviteten och att locka internationella investeringar till oss, säger Avestas kommundirektör Anders Friberg i ett pressmeddelande.

Avesta kommun skriver i pressmeddelandet att “Stockholm Business Alliance har till syfte att informera om den region som alliansen omfattar – och fördelarna med den. För Avestas del kan det här handla om att få stöd och hjälp att paketera sina erbjudanden mot nya investerare samtidigt som de matchar investerare med etableringsmöjligheter. SBA verkar också för att redan etablerade internationella företag gör följdinvesteringar”.

Avesta kommer i första hand att gå med i nätverket under ett års tid. Sedan tidigare är dalakommunerna Ludvika och Smedjebacken medlemmar i nätverket.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 12, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS