Avesta fortsatt i topp hos AT-läkarna

Avesta lasarett toppar årets AT-ranking.
Foto: Rebecca Linder
AVESTA. Avesta lasarett toppar i år AT-rankingen tillsammans med Gällivare Sjukhus. Förra året hamnade de på en hedersam andra plats men har nu alltså lyckats ta tillbaka tronen.

– Så himla roligt att vi är i topp i år igen, säger Johanna Pallin, studierektor för AT-läkarna på Avesta lasarett.
Mora lasarett hamnar på plats 7 och Falu lasarett först på plats 27 av totalt 68 sjukhus.

Avesta lasarett har sedan 2015 legat i topp bortsett från förra året de man halkade ner till andra plats.
– Det är roligt att vi legat i topp under så lång tid, det är ganska ovanligt. Jag tror inte att det är något annat sjukhus som haft de här resultaten, säger Johanna Pallin.

Varför tror du att Avesta lasarett är så populär bland AT-läkarna?
– Vi prioriterar verkligen dem och ser till att de är en given del i vår personalgrupp. Vi prioriterar att de är utbildningsläkare och försöker ge dem stöd och utrymme för kunna lära sig på bästa sätt.

Samtidigt är Avesta lasarett ett litet sjukhus vilket innebär att de också får jobba hårt och självständigt. De är ett team om tre personer med ytterligare en studierektor för allmänmedicin, Edvin Hammargren, och en HR-specialist, Carina Hedberg, som aktivt jobbar med rekrytering av AT-läkare, utbildningsprogram och handledning.

– Och sen har vi en ledning lokalt som prioriterar AT-läkarna, framhåller Pallin.
Många av AT-läkarna väljer också att stanna kvar antingen här i Avesta eller på andra platser i Dalarna.
– Det är vi stolta över och vi hoppas kunna jobba vidare med att just behålla AT-läkarna här i ännu större utsträckning, säger Johanna Pallin.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Avesta/Norberg v 37.

Läs även mer om AT-läkarna på Avesta lasarett i den kommande helgens tidning.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

NORDANÖ. I veckan fick köket vid Nordanö skola besök av lagkaptenen för kocklandslaget, Fredrik Andersson som lagade mat tillsammans med Kristina Steinkamp, kock och köksansvarig på skolan
NORBERG. Sedan augusti är återigen Klackbergsgården öppen som vandrarhem. Bakom driften står Li Peng från Peking i Kina, tillsammans med sin make. Nu vill hon locka hit turister från Kina.
KRYLBO. Fältorganisationen bjuder in ungdomar och vuxna till träffar i Krylbo. Syftet är att prata om hur man tillsammans kan skapa en meningsfull och trygg fritid för ungdomarna i Krylbo.