ANNONS

Avesta BK avslutade hösten bra och tog åtta poäng på det fyra sista matcherna. ”Känslan är ganska bra nu, vi har fått ny energi och ett nytt spelsystem att spela. Alla vet vad vi skall göra och det ger en större trygghet”, säger Alexander Blom.
Foto: Kenneth Johansson

Avesta BK siktar uppåt i tabellen

AVESTA. Mer än halva serien är spelad och Avesta BK har ett prekärt läge i tabellen. Men tränarbytet har fått en viss effekt då laget plockat flera segrar i de senaste omgångarna.

23-årige Alexander Blom har spelat samtliga 20 matcher och där svarat för 13 poäng (7+6). Han medger att hösten varit jobbig i Avestatröjan.
– Det har varit tungt, vi ligger inte i tabellen där vi vill ligga. Men vi hade inte spelet heller under den första halvan, vi var inte tillräckligt bra. Vi har såklart försökt varit positiva men det blir svårt att hålla uppe energin. Det är inte negativt men det blir tungt att gå till hallen när man inte får ut allt i gruppen, säger Alexander som nu är inne på sin sjunde säsong i A-laget.

Som en följd av den svaga säsongsinledningen fick tränaren Mikael Trång lämna laget 8 november. In kom istället Johan Kämpe och Stefan Lundqvist samtidigt som Jan Björk blev kvar som assisterande.
Den nya ledarstaben har stabiliserat spelet och poängen har börjat att trilla in.
– Det är i försvarsspelet vi tajtat till. Vi skall ta tillbaka pucken så fort som möjligt och i egen zon är det överbelastning och det är det vi fått till i slutet. Vi släpper in betydligt mindre mål nu under de senaste matcherna och därför har resultaten kommit, vi har ändå vunnit tre av de fyra senaste.

Ja, ABK avslutade hösten bra där det blev vinst i de två sista matcherna, 6-1 mot Sandviken och 3-1 mot Skedvi/Säter.
Men tycker du uppehållet kommer olägligt för er nu när ni är inne i en bra period?
– Visst är det kanske lite olyckligt men samtidigt får vi samla ihop oss, träna på hårt och gnugga på detaljer.

I skrivande stund har tabellelvan Avesta fyra poäng upp till Alfta på rätt sida strecket men då har Alfta en match kvar att spela innan de tar jullov, och det mot jumbon Sandviken på hemmaplan, så mycket talar för att avståndet kommer utökas.
– Ett lag som ABK skall inte ligga där vi ligger i tabellen idag. Vi skall över strecket, det är målet med resten av säsongen, avslutar Alexander.
13 omgångar återstår av grundserien. 8 januari återupptas seriespelet och då väntar Falu IF på hemmais.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS