ANNONS

Avesta AIK drar sig ur trean – “Har för få spelare”

AVESTA. Tanken var att Avesta AIK skulle ha två damlag i seriespel 2021. Men så blir det inte – för en tid sedan drog sig klubbens division 3-laget ur seriespelet. – Vi har bara 18 spelare i truppen just nu som tränar, säger ordförande Fredrik Andersson på Avesta AIK:s hemsida.

Ni minns fjolåret när Avesta AIK vann division 2 och tog sig upp i division 1 för blott andra gången. Första gången var 2018, då blev det respass direkt.
Inför årets säsong ansåg föreningen att de hade så gott om spelare att de även kunde ha ett damlag i division 3, men förutsättningarna har förändrats.
– Vi har bara 18 spelare i truppen just nu som tränar, säger ordförande Fredrik Andersson på Avesta AIK:s hemsida.
Det är ännu inte klart om det blir enkel- eller dubbelmöte säsongen 2021. I dagsläget är det dock dubbla möten som gäller.
– Hade det blivit två enkelserier, då kanske vi hade rott det i land. Nu blir det för mycket matcher med två dubbelserier för oss. Tre matcher i veckan, söndag-onsdag-söndag, blir för tätt. Spelarna räcker helt enkelt inte till, säger Fredrik Andersson.

Att med blott 18 spelare ha två lag i spel är orimligt och det var också spelartruppen som tog upp frågan.
– Truppen hade pratat med Magnus (Svedlund, tränare) tidigare, innan han lyfte förutsättningarna till styrelsen hur vi skulle göra. Det var damerna själva som ville vi bara skulle ha ett lag, så styrelsen har inte kört över de. Det blir ett för tight schema med dubbelmöten för två lag, berättar Andersson.
Avesta AIK vann i fjol serien efter ett riktigt drama och glädjen var stor när det stod klart att laget åter skulle spela division 1-fotboll.
Men det har även varit diskussion om att division 1-laget skulle dra sig ur och i stället skulle klubben spela i division 3.
– Men spelartruppen sade att de hellre vill spela i division 1, i stället för att börja om i trean.

Noteras kan att Avesta AIK har ett samarbete med Skogsbo AIF på flicksidan. Avesta AIK spelar i F17 division 1, och SAIF F17 i division 2. Men det var aldrig aktuellt att ta in spelare från de lagen.
– De har också väldigt få spelare och vi ville inte belasta dem med att driva ett division 3-lag, säger Fredrik Andersson till hemsidan.
Men Andersson hoppas kunna låta några av spelarna från division 3-laget spela i F17-lagen då ett visst antal överåriga spelare är tillåtna.

Inget U-lag 2021 – men Andersson hoppas att klubben i en framtid kan ha ett U-lag i seriespel.
– Ja, så fort vi har spelare. Det är jättebra med fler lag.

Alla lokala seniorlag i seriespel säsongen 2021.
Herrar.
Division 4: Avesta AIK.
Division 5: Skogsbo-Avesta IF.
Division 6: Fors IK, Horndals IF och Skogsbo-Avesta IF U.
Division 7: Krylbo IF.
Damer.
Division 1: Avesta AIK.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS