ANNONS

Här ska det bli nya omklädningsrum och förråd.
Foto: Karin Diffner

Åtta miljoner satsas på Säters IP

Omklädningsrum och förråd Säters IP ska byggas om. Det har kommunledningen nu beslutat. Prislappen beräknas hamna på åtta miljoner kronor – och ombyggnationen är akut.

Kristinehovs ishall byggdes 1984. Redan 2001 ansökte SSIF hockey om medel eller material för att få bygga om omklädningsrummen men fick nej.
Några år senare fick hallen en tillbyggnad med två omklädningsrum och sju-åtta förråd vid idrottsplatsen.
Men nu måste Säters IP rustas upp. Byggnaden har i dag bland annat läckande tak, ruttna golvbjälkar och det har börjat bildats porer i grunden.
Tjänstemän som utrett behovet skriver att en ombyggnation måste ske inom en snar framtid, annars kommer omklädningsrummen att behöva stängas.
“Verksamheter som i första hand drabbas är ishockey, fotboll, friidrott, konståkning och skola”, står det i beslutsunderlaget.
Ombyggnationen handlar om fyra-fem nya omklädningsrum, förrådsutrymmen med korridor och vaktmästarutrymme. En första beräkning av kostnaden landar på cirka åtta miljoner kronor.
Nu har kommunstyrelsen gett samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att “skyndsamt” ta fram en plan för hur ombyggnationen skulle kunna gå till.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS